Consumenten verkiezen iDeal boven dure creditcard bij online shoppen

Publicatie: 17-12-2014


Nederlandse consumenten betalen hun online aankopen het liefst met iDeal. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van International Card Services. De creditcard blijkt een stuk minder populair.

Krediet aanvragen creditcard

Nederlanders shoppen graag online. Maar liefst 90% van de consumenten maakt voor dit doel gebruik van het internet. 93% van hen heeft wel eens iets afgerekend met iDeal. Het aantal mensen dat de creditcard verkiest boven iDeal, ligt echter op slechts 38%.

Risico’s creditcard: rood staan en hoge rente

Als reden voor hun voorkeur voor iDeal noemen de respondenten dat iDeal eenvoudig te gebruiken is en geen extra geld kost. Daarnaast wordt een via iDeal betaald bedrag meteen afgeschreven. Als nadelen van de creditcard noemen consumenten de extra kosten en het extra risico op rood staan en rente betalen over openstaand krediet.

Creditcard oversluiten naar doorlopend krediet

Toch hebben veel Nederlanders wel een creditcard in huis. Bij het gebruik van hiervan moet er wel rekening mee gehouden worden dat rood staan op een creditcard rekening duur is. De rente kan oplopen tot wel 15%! De rente op bijvoorbeeld een doorlopend krediet is veel lager. Uw openstaande saldo op uw creditcard rekening oversluiten naar een lening kan dus veel geld schelen.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.