In België 75% keuze voor lening met vaste rente

Publicatie: 03-11-2014


75% van de Belgen die in het derde kwartaal van 2014 een lening afsloten, kozen voor geld lenen met een vaste rente. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Beroepsvereniging van het Krediet. Een krediet met een variabele rente is op dit moment minder in trek. Het aantal aanvragen voor deze vorm van geld lenen daalde met 5%.

De zekerheid van vaste rente

Als argument voor de massale keuze voor een lening met een vaste rente noemt de Beroepsvereniging zekerheid. Consumenten weten gedurende de gehele looptijd van hun lening waar ze aan toe zijn. Zeker omdat de rente op dit moment bijzonder laag staat, lijken de Belgen zich er graag van te willen verzekeren dat ze tegen deze rente kunnen blijven geld lenen.

Meer weten over verschillende vormen van krediet

Ook Nederland leent biedt zowel leningen tegen vaste als variabele rente. Meer weten? Ontdek uw mogelijkheden op onze site of vraag meteen een offerte aan!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.