Historisch lage rente duurt voort

Publicatie: 21-11-2014


In oktober handhaafde de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste rentestand op 0,05%, een historisch laag niveau. Deze refirente, de rente die banken moeten betalen wanneer zij bij de ECB geld lenen, werd in de afgelopen periode al twee keer verlaagd.

Lage rente, goedkoop geldlenen

Een lage refirente betekent dat de consumentenbanken goedkoop geld lenen. Hiermee wil de ECB de banken stimuleren geld uit te lenen aan consumenten. Europeanen zijn namelijk nog altijd voorzichtig met het uitgeven van geld. De verwachting is dat dit beleid gehandhaafd zal blijven zolang de economie in de eurozone kwetsbaar blijft.

Ook hypotheek rente laag

Behalve de rente van de ECB is ook de Nederlandse hypotheekrente historisch laag. De laagste hypotheekrente met een 10 jaar vast termijn bedroeg in oktober 2,8%. Dat is een daling van 0,6% in vergelijking met de rentestand van eind mei.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,4%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,4%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.638 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 280,32 en een rentetarief van 6,4%.