Verdere stijging prijs koopwoning

Publicatie: 14-11-2014


In september lag de prijs van een koopwoning 1,7% hoger dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijsstijging is even hoog als in augustus.

Herstel woningmarkt

Met de toename van september stijgen de huizenprijzen voor de zesde maand op rij. Daarmee is het prijsniveau van de lente van 2003 bereikt. Ten opzichte van de piek in augustus 2008 ligt de gemiddelde prijs van een koopwoning nog altijd 19,2% lager. Maar in vergelijking met het dal in juni 2013 is een huis nu 2,9% duurder.

Verkopen eigen huis

Behalve de cijfers van het CBS is er meer goed nieuws. Zo registreerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in september het hoogste vertrouwen van consumenten in de woningmarkt sinds 2004. Het Kadaster kwam met positieve cijfers over de woningverkoop: een stijging van ruim 39% ten opzichte van september 2013.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.