Meeste Nederlanders scherp op uitgaven en rood staan

Publicatie: 25-10-2014


Nederlanders zijn scherp op hun financiën. De helft van de Nederlanders (52%) let zelfs ‘heel goed’ op zijn of haar maandelijkse uitgaven. Dat concludeert het platform Wijzer in geldzaken op basis van de Monitor financieel gedrag 2014.

Minder rood staan

Het platform Wijzer in geldzaken ondervroeg ruim duizend consumenten tussen de achttien en tachtig jaar. Een meerderheid gaf aan dat ze het afgelopen jaar niet rood stonden (58%) en geen betalingsherinneringen kregen (66%), maar juist wel geld spaarden (87%). Dit is een lichte verbetering ten opzichte van de uitkomsten van vorig jaar.

Krediet voor de toekomst

Daarnaast denken de meeste Nederlanders (78%) bij het nemen van financiële beslissingen aan de toekomst. 18% van hen kijkt zelfs meer dan tien jaar vooruit. Toch is 41% van de ondervraagden niet van plan maatregelen te nemen voor eventueel verlies van inkomsten. Maar 72% gaf wel aan graag beter te willen worden in het bijhouden van een dagelijks huishoudboekje, al bleek bij verdere doorvragen de motivatie hiervoor te ontbreken.

Scherp zijn op uw financiën loont! Weet u dat u over het bedrag dat u rood staat op uw lopende rekening een hogere rente betaalt dan over een doorlopend krediet? Geldlenen is in dit geval een goedkopere manier om extra financiële ruimte te creëren.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.