Bij veel Nederlanders ontbreekt financiële ruimte voor noodgeval

Publicatie: 03-10-2014


Veel Nederlanders hebben onvoldoende financiële reserves voor noodsituaties. Bijna de helft van de huishoudens heeft een buffer van minder dan  €2000, eenderde van de huishoudens heeft zelfs helemaal geen buffer.

Richtlijnen extra financiële ruimte

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft richtlijnen opgesteld voor voldoende reserves. Zo stelt de budgetvoorlichter dat het voor een alleenstaande verstandig is een buffer te hebben van minimaal  €3550. Voor een gezin met kinderen geldt een bedrag van  €5000. Van de huishoudens met een spaarpotje voor noodgevallen voldoet echter 70% niet aan deze richtlijnen.

Extra geld nodig?

Wat doet u wanneer de auto ’s ochtends niet meer start, de vaatwasser zorgt voor het overstromen van uw keuken of het dak lekt? Ook geld lenen kan natuurlijk een oplossing zijn in een dergelijk situatie. Zo leent u met een persoonlijke lening een bedrag voor een eenmalige uitgave of hebt u dankzij een doorlopend krediet de beschikking over een bedrag dat u boetevrij te allen tijde kunt opnemen en aflossen.

Benieuwd wat in uw situatie mogelijk is? Vraag een offerte aan!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.