Vaker lening bij familie, vrienden of onbekenden

Publicatie: 19-09-2014


Familie, vrienden of onbekenden: steeds vaker gebruiken mensen hun contacten om een lening af te sluiten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie constateren dat meer leningen afgesloten worden zonder dat er een bank aan te past komt.

Alternatief voor geldlenen

Consumenten zien geld lenen bij familie, vrienden of onbekenden steeds vaker als alternatief voor het geldlenen bij een bank. Een van de oorzaken die hier een rol in speelt, is de opkomst van crowdfunding.

Van en aan elkaar lenen

Crowdfunding houdt het verstrekken van een lening door particulieren onderling in, vaak online en op basis van vertrouwen. Degene die de lening aanvraagt, bepaalt de rente. Vaak gaat het hierbij om een relatief hoge rente.

Niet zomaar geld lenen

Mensen moeten niet zomaar hun geld uitlenen, waarschuwt de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Zonder het officieel vastleggen van de lening heeft de schuldeiser nooit volledige zekerheid dat de lening terugbetaald zal worden.

Alternatieve lening

Daarnaast wijst de AFM erop dat juist mensen die bij een bank geen lening kunnen krijgen, op zoek zullen gaan naar alternatieve manieren van geld lenen. Het is belangrijk dat mensen zich hiervan bewust zijn.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.