Aflossen hypotheek door schenkingen en lage rente

Publicatie: 03-09-2014


Volgens de grote Nederlandse banken zet de trend van het extra aflossen van de hypotheek door. Dat concluderen ze op basis van hun halfjaarcijfers. De hypotheekschulden van hun klanten namen de afgelopen zes maanden af met bijna 2,5 miljard euro.

Lage rente op spaargeld

Ouders maken massaal gebruik van de soepele schenkingsregeling, denken de banken. Ook de lage rente op spaargeld speelt een rol. Omdat spaargeld amper nog wat oplevert aan rente, lossen mensen liever hun hypotheek af. Daarmee besparen ze op hun maandelijkse lasten.

Aflossen hypotheek bij restschuld

Het willen aflossen van de hypotheek wordt ook beïnvloed door het aantrekken van de woningmarkt. Er worden weer meer huizen verkocht. Tegelijkertijd staan veel woningen ‘onder water’. Mensen die binnenkort een grotere huis willen kopen, lossen hun huidige hypotheek extra af om te voorkomen dat ze straks blijven zitten met een restschuld.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.