Veel Nederlanders willen binnen een jaar verhuizen

Publicatie: 15-08-2014


Bijna een vijfde van de Nederlands wil tussen nu en de zomer van 2015 verhuizen. 2% is al bezig met de aankoop van een nieuwe woning, 5% zegt actief op zoek te zijn. Dit blijkt uit het resultaat van onderzoek in opdracht van BLG Wonen.

Redenen om te verhuizen

Als belangrijkste reden voor het verhuizen wordt een te klein woonoppervlakte genoemd. Dit is het argument van 24% van de 2110 ondervraagden. 20% wil vertrekken vanwege de buren. Als redenen waarom men tevreden is met een woning worden een goede ligging (34%) en voldoende voorzieningen in de buurt (18%) genoemd.

Verband leeftijd en verhuisdrang

Opvallend is het duidelijke verband tussen leeftijd en verhuisdrang. Naar mate men ouder wordt, is er minder behoefte aan een nieuwe woning. Van de ondervraagden is 31% van de jongeren van plan binnenkort te verhuizen. In de categorie 60-70-jarigen ligt dit percentage nog maar op 6%.

Hypotheek of lenen bij verbouwing

Behoort u tot de groep Nederlanders die binnenkort een nieuw huis willen betrekken? Of blijft u liever nog even in uw huidige woning? Ook een verbouwing kan uw woongenot vergroten. Denkt u dan eens aan een lening als alternatief voor een tweede hypotheek. Dat scheelt u in ieder geval de eenmalige kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en kosten voor het advies!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.