Relax op vakantie? Breng uw geldzaken op orde

Publicatie: 11-07-2014


Het is vakantie! Hebt u al plannen gemaakt voor de komende weken? Wordt het zon, zee en strand in een ver oord? Of blijft u dit jaar in eigen land? Ook in Nederland is het natuurlijk prima toeven - thuis, op de camping of misschien bent u een fervent festivalbezoeker. Wat u ook gaat doen: vakantie vieren kost vaak meer geld dan de normale gang van zaken. De eerste stap naar een zorgeloze vakantie is uw geldzaken op orde brengen.

Voorkom vervelende verrassingen

Niets vervelender dan geldzorgen tijdens je vakantie. Juist dan wilt u even zo weinig mogelijk aan uw hoofd hebben. Daarom is het belangrijk vooraf uw financiën op een rijtje te zetten. Zo weet u precies wat u uit kunt geven zonder achteraf voor vervelende verrassingen te komen staan.

Stap 1

Zoek eens uit hoeveel geld u afgelopen jaren hebt besteed tijdens uw vakantie? Wat kostte het reizen en welk bedrag was u kwijt aan uitstapjes in eigen land?

Stap 2

Bekijk hoeveel geld u op dit moment te besteden hebt. Vergeet hierbij niet eventuele grote uitgaven die na de vakantie gepland staan mee te nemen.

Stap 3

Bepaal op basis van de kosten van eerdere vakanties en uw beschikbare financiële ruimte uw vakantiebudget. Wilt u helemaal precies weten hoeveel u wanneer uit kunt geven, dan kunt u een vakantiebudget per dag berekenen.

Overzicht hebben helpt besparen

Wat voor de uitgaven van iedere dag geldt, geldt ook voor uw vakantiefinanciën: door deze op te schrijven, houdt u beter overzicht. Neem dus een notitieboekje mee op vakantie en noteer wat u uitgeeft. Het klinkt misschien vervelend om tijdens uw vakantie elk bonnetje te moeten bewaren. Maar uw uitgaven op een rijtje zetten kost slechts een paar minuten per dag en is een goede manier die u kan helpen binnen uw vakantiebudget te blijven.

Extra financiële ruimte

Staan er grote uitgaven gepland voor na de zomer? Of wilt u dit jaar eens wat verder weg of langer op reis dan in voorgaande jaren? Om uiteenlopende redenen kan het prettig zijn wat extra geld achter de hand te hebben. Deze extra financiële ruimte kan een doorlopend krediet bieden. Zeker wanneer u vooraf niet precies weet wanneer u het geld nodig heeft - en voordeliger dan rood staan. Wat u ook gaat doen, geniet van de zomer!

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.