Interbank verhoogd rente op lening consument: Oproep NKC tot oversluiten van lening

Publicatie: 18-03-2024


De in Amsterdam gevestigde Interbank heeft in een schrijven gedeeld met haar klanten die een doorlopend krediet open hebben staan bij het bedrijf. In de brief staat vermeld dat de rentes op hun doorlopende krediet wederom verhoogd zullen worden. Bestaande klanten zullen hierdoor geconfronteerd worden met stijgende maandlasten en totale kosten van het krediet.

Volgens Interbank is deze renteverhoging gerechtvaardigd in verband met het steeds hoger worden van de variabele rente op de hypotheekmarkt. Een onprettige ontwikkeling voor huidige klanten bij de kredietverstrekker, zij zullen meer moeten betalen voor hun lening en het zal mogelijk langer duren om deze af te betalen. Wat met name opvallend is aan de brief is dat Interbank niet meer actief leningen aanbiedt in Nederland, daar is het al een tijdje geleden mee gestopt. 

Interbank blokkeert heropnames

Dat klanten van Interbank gefrustreerd zijn is niet gek. Een doorlopend krediet was een erg populaire leenvorm vanwege de flexibiliteit die gebruikers genoten. Als geldnemer kon u zelf vroegtijdig een deel (of geheel) van de lening aflossen. Wanneer u het geld later toch nodig had kon u het geld tot aan het afgesproken kredietlimiet toch weer terug lenen. Dit bood veel financiële vrijheid voor de geldnemer. Deze zogeheten heropnames staat Interbank nu niet meer toe. 

Oversluiten krediet

Als klant van Interbank kunt u nu in een lastige situatie zitten. Uw rente gaat omhoog waardoor uw lening meer kost. Daarnaast is de financiële flexibiliteit die u normaal geniet bij een doorlopend krediet wegvallen doordat u heropnames niet meer kunt inzetten. Gegronde reden als klant om te overwegen uw huidige lening over te sluiten naar het Nederlands Krediet Collectief. Als onafhankelijk bemiddelaar ontvangt u als klant altijd de laagste vaste rente van Nederland. Al jaren sluit Nederlands Krediet Collectief zogenoemde Interbank leningen kosteloos over, zo bespaart u direct op uw maandlasten en bent u daarnaast ook eerder schuldenvrij! Een aantrekkelijk alternatief is het oversluiten van het doorlopend krediet naar een persoonlijke lening

Voordelen voor oversluiten naar een persoonlijke lening

Oversluiten van uw krediet kan erg voordelig uitpakken, u zult niet meer te maken krijgen met onverwachte rentestijging waardoor de kosten van uw lening niet stijgen. Daarnaast kunt u overstappen naar een andere kredietverstrekker die wel actief is en hierdoor betere service kan aanbieden. U kunt ook de lening herfinancieren tot een persoonlijke lening, een aantrekkelijke leenvorm waar de rente en looptijd vast staan. Ook bent u bij deze lening erg flexibel, u kunt zelf aflossen wanneer u wilt. 

Bent u geïnteresseerd om uw krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening? Bekijk de verschillende opties en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. 

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.