Variabele rente? Met een persoonlijke lening juist nu vastzetten!

Publicatie: 16-06-2023


Een financiering kent altijd rente. U leent een bepaald bedrag en betaalt hier maandelijks rente over aan de geldverstrekker. De rente is net als de financiële markt continu in beweging. Het is dus een verrassing wat de rente gaat doen: stijgen of dalen? Met de stijgende rente in de nek is het juist nu interessant de variabele rente vast te zetten. Dit is waarom:

Rentetarieven blijven naar verwachting stijgen

Vorig jaar bleven de rentetarieven aardig gelijk. Sinds dit jaar zien we een stapsgewijze stijging in de rentetarieven (hier kunt u de huidige rentes vergelijken). Dit geldt zowel voor de leen- als hypotheekrente. Op dit moment leent u geld met een rente v.a. 7,2%. In vergelijking met de rentes van thuisbanken is dit een scherp tarief. Echter verwachten we dat de rentestijging nog niet voorbij is. 

De marktrente beweegt mee met de economie. Dat betekent dat de algemene rente op elk moment kan veranderen, wat invloed heeft op de rentes van banken. Om die reden is het geen gek idee de rente met een persoonlijke lening nu vast te zetten. De rente vastzetten houdt in dat u de gehele looptijd leent tegen deze rente, en een stijgende marktrente geen invloed heeft op de rente die u voor uw financiering betaalt. 

Rente vastzetten geeft zekerheid 

Mogelijk is dit voor u een periode met meer financiële verplichtingen. De vakantie komt eraan, er staat een verbouwing op de planning of u wilt de zomermaanden heel graag in een eigen kampeermiddel doorbrengen. Door de rente vast te zetten, bereikt u uw leendoel zonder dat u wakker ligt van de maandlast. U weet zeker dat u voldoende liquide middelen heeft om de lening nu en straks te betalen, en de lening voldoet aan uw leenwensen.

De persoonlijke lening met vaste rente is geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Van nieuwe meubelen, een elektrische auto of verduurzaming tot een vakantie, de aankoop van een chalet of het aanleggen van een zwembad in de tuin. Bekijk alle leendoelen hier.  

Persoonlijke lening met vaste, lage rente

Het Nederlands Krediet Collectief verstrekt enkel consumptieve kredieten met een vaste rente, omdat we het belangrijk vinden dat leennemers verantwoord lenen. De persoonlijke lening is bij uitstek een lening met zekerheid. Niet alleen dankzij de vaste, lage rente – wij bieden een laagste rentegarantie – maar ook met dank aan de vaste voorwaarden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek welke persoonlijke lening past bij uw financiële situatie. Of bereken hier eenvoudig uw maximale lening. 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.