Dit is de beste caravan van 2023!

Publicatie: 25-05-2023


Er gaat geen jaar voorbij zonder de camper en caravan van het jaar verkiezing. Georganiseerd door ANWB in samenwerking met kampeermagazine KampeerKampioen. Een publieksjury en vakjury bundelen de krachten om verschillende verbeterde modellen in de markt te beoordelen en zo de beste caravan van 2023 te kiezen. 

Adria Altea is ANWB caravan van het jaar

Vorig jaar ging de titel naar de Hobby Beachy caravan, het jaar daarvoor naar de Adria Adora. Dit jaar wordt de nieuwe – en vooral lichtere – Adria Altea caravan uitgeroepen tot ANWB caravan van het jaar 2023. De nieuwe Altea heeft een lichtgewicht X-chassis en is van alle gemakken voorzien. De caravan heeft een ergonomische toiletruimte, grote ramen voor een prachtig uitzicht en het geluid in en om de caravan wordt gedempt dankzij de uitstekende afwerking. 

De jury vindt vooral dat de combinatie van een mooi strak design, voldoende ruimte en een lichtgewicht chassis de caravan tot een echte winnaar maken. De fabrikant heeft zogezegd veel aandacht besteed aan gewichtsbesparing en op een vernieuwende manier gekeken naar de inrichting en het comfort. Een zeer complete caravan voor een acceptabele prijs, aldus de jury. 

Tip: een nieuwe camper of caravan financiering kan je gewoon online regelen!

Vakjury en beoordeling

De caravan van het jaar wordt mede gekozen door een vakjury, bestaande uit journalisten, influencers, kampeerliefhebbers en lezers van de KampeerKampioen. Zij hebben allemaal één ding gemeen: hun liefde voor kamperen. De caravans worden beoordeeld op hoe innovatief ze zijn, de manier van bouwen, materiaalgebruik, het design en de prijs-kwaliteitverhouding. Ook wordt er gekeken naar hoe origineel de caravan is op het gebied van uitstraling, snufjes en inrichting. 

De beste caravan lening

Nu we weten welke caravan dit jaar favoriet is, is het ook fijn te weten hoe we deze kunnen financieren. Met eigen geld óf met een passende persoonlijke lening. Het Nederlands Krediet Collectief verstrekt verantwoorde leningen om uw droomcaravan te financieren. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw persoonlijke caravan lening aan. 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.