Autofinanciering meest populair in eerste maanden 2023

Publicatie: 06-03-2023


Eigenlijk kunnen we het ons niet anders herinneren: een autofinanciering is een van de meest afgesloten leningen bij het Nederlands Krediet Collectief. Ruim een vierde van de financieringsaanvragen betreft een lening voor een auto. En dat zet zich in de eerste maanden van dit jaar voort. 

Autolening staat bovenaan

Een auto is op diverse manieren te financieren. Met financial lease, huurkoop of een persoonlijke lening. Leningen worden tegenwoordig ook vaak gebruikt voor de aanschaf van een elektrische auto. Dit komt nog boven de leendoelen verbouwen en caravan/camper, die eveneens de aandacht van onze klanten trekken. 

Een persoonlijke lening geeft nét dat financiële zetje dat velen ook dit jaar goed kunnen gebruiken. De inflatie doet namelijk nog een schepje boven op de prijs van deze toch al dure aankoop. De marktrente stijgt. Dat is niet enkel voelbaar in de portemonnee van potentiële huizenkopers, maar heeft ook zijn weerslag op de prijs van alle goederen en diensten. Dat raakt de auto-industrie net zo. Een auto kopen wordt duurder. Minder mensen kunnen het volledige bedrag uit eigen zak betalen.

Rente en looptijd passend bij de auto

Een autofinanciering is dus populair onder leennemers. Dat snappen wij, want een autolening van het Nederlands Krediet Collectief is voordelig én verantwoord. Dit laatste is van groot belang, want van een verkeerde of te dure financiering wordt niemand blij. En voordelig, daar zorgen we ook voor. Hoe? Door autoleningen van tientallen geldverstrekkers te vergelijken. We vergelijken de rentetarieven en de voorwaarden, met maar één doel: voor u een passende autolening vinden met de laagste rente van Nederland en goede voorwaarden.

Tip: de looptijd van een financiering is altijd belangrijk, maar bij de aanschaf van een auto des te meer. Een auto heeft namelijk een levensduur. Zorg ervoor dat de looptijd wordt afgestemd op de houdbaarheidsdatum van de auto, zodat de lening niet langer loopt dan dat u de auto gebruikt. 

Informatie over uw autofinanciering

Vraag vrijblijvend een persoonlijk voorstel aan om uw nieuwe, tweedehands of elektrische auto te financieren!

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.