Camper of caravan financieren in 2023? Ontdek de mogelijkheden!

Publicatie: 27-02-2023


Droomt u van een heerlijke kampeervakantie in het voorjaar, de zomer of misschien juist wanneer de bladeren van de bomen vallen? Er is niets leuker dan plannen maken om er lekker op uit te gaan. 2023 zou zomaar het jaar kunnen worden waarin u dat doet met een eigen camper of caravan. Dat maakt op vakantie gaan nét even leuker. Hoe dat financieel moet? Dit is er mogelijk:

Financieringsvormen voor een kampeermiddel

Dat zijn er meerdere. Allereerst: spaargeld. Als dat niet mogelijk is, is een verantwoorde en voordelige financiering een uitkomst. Met de nadruk op: verantwoord en voordelig. De verschillende leenvormen kennen duidelijke verschillen. Een kampeermiddel leasen is een manier. Echter brengt deze leenvorm vaak onnodig hoge kosten met zich mee (hoge rente) en een regeling waar u niet altijd makkelijk onder uitkomt. 

Een aflopend krediet met slottermijn is ook een manier. Hierbij bent u pas eigenaar van de camper of caravan als de volledige slottermijn is betaald. Kampeerliefhebbers kiezen hier meestal voor om de maandlast zo laag mogelijk te houden, maar houden er geen rekening mee dat bij het aflopen van de termijn vaak nog een bedrag betaald moet worden. Deze optie wordt gebruikt als men verwacht de camper of caravan bij het aflopen van de termijn in te ruilen, en er dus weer afscheid van te nemen. 

Als kampeerliefhebber met liefde voor kamperen, de natuur en het eigen onderkomen, haalt u nu misschien uw schouders op. Bent u van plan heel lang van uw eigen camper of caravan te genieten? Dan zijn bovenstaande opties wellicht niet wat u zoekt. Gelukkig is er de persoonlijke lening. Een verantwoorde lening zonder poespas.

Persoonlijke lening: met een gerust hart kamperen dankzij vaste afspraken

Een persoonlijke camper- of caravanlening is afgestemd op uw financiële situatie en behoeften. Het is belangrijk dat de financiering perfect bij u past, zodat u nog lang mooie reizen kunt maken met uw kampeermiddel, zonder financiële zorgen. Ook in 2023 geniet u van de voordelen van de persoonlijke lening:

 • Vast, laag rentetarief
 • Vaste voorwaarden
 • Af te sluiten met korte looptijd (120 maanden)
 • Ook kleinere bedragen mogelijk (vanaf €2500)
 • Boetevrij extra aflossen
 • Camper of caravan is echt van u 

Camper of caravan financieren bij het Nederlands Krediet Collectief

Ons team van experts adviseert u graag over de best passende lening om uw wens in vervulling te laten gaan: een eigen caravan of camper. Vraag vrijblijvend een offerte aan en regel het eenvoudig - maar wel onder toezicht van deskundige ogen - online.

 

Auteur: Rick Hartsuiker

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: krediet acceptatie, klantbelang

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.