Vanaf augustus 2022 geen nieuwe Interbank leningen

Publicatie: 04-08-2022


Interbank behoort al jaren tot de top financieringsmaatschappijen waar verantwoord geld kan worden geleend. De bank is onderdeel van een grote Franse kredietketen met een Nederlandse tak, waar o.a. Interbank en Findio onder vallen. Het beleid van de banken wijzigt echter per augustus dit jaar. Vanaf dan bieden zij geen mogelijkheid meer tot het afsluiten van nieuwe leningen. 

Het Nederlands Krediet Collectief schrapt Interbank per augustus 2022 uit het aanbod voor nieuwe leennemers. Doordat wij tientallen leningen van verschillende banken vergelijken, blijft het leenaanbod nog steeds riant. Zo vergelijken wij financieringen van thuisbanken, maar ook van kredietmaatschappijen als Qander, Nationale Nederlanden, Freo en BNP Paribas. Dit heeft als voordeel dat de rentetarieven en voorwaarden van meerdere leningen naast elkaar worden gelegd. In een oogopslag wordt duidelijk welke lening de laagste rente en beste voorwaarden heeft, aansluitend op uw financiële situatie.  

Geen nieuwe Interbank lening, wel de persoonlijke lening:

 • Een persoonlijke lening heeft vaste voorwaarden, en is daardoor de meest verantwoorde leenkeuze. Het rentetarief staat vast, de maandlast ook.
 • Bij de persoonlijke lening wordt een looptijd vastgezet. Binnen dit termijn betaalt u de lening terug. Pluspunt is dat de lening bij het eindigen van de looptijd helemaal door u afgelost is. In de maandlast zit namelijk een deel aflossing verwerkt. 
 • Een persoonlijke lening is nagenoeg bij elke kredietverstrekker binnen ons aanbod af te sluiten. Interessant is om gelijk een kredietbeschermer af te sluiten, zodat u beschermd bent als u de lening door ziekte of werkloosheid niet meer kunt betalen.

Wat houdt dit in voor mijn lopende Interbank lening?

Leennemers die een Interbank lening hebben hoeven zich geen zorgen te maken. De bestaande lening blijft staan bij Interbank volgens de afspraken die u met de bank heeft gemaakt. Wel is dit hét moment om te checken of uw financiering nog aan uw verwachtingen voldoet. Als er per augustus geen nieuwe leningen bij de bank kunnen worden afgesloten, kan dit voor onzekerheid zorgen. Uw financiering verhuizen naar een andere geldverstrekker is de oplossing. 

Interbank lening oversluiten

Een lening oversluiten is interessant als u nog een doorlopend krediet heeft, maar ook als u wilt besparen. Doorlopende kredieten worden niet meer verstrekt en bestaande doorlopende kredieten worden omgezet naar aflopende kredieten. Een persoonlijke lening heeft meerdere voordelen ten opzichte van het doorlopend krediet. Daarnaast is besparing een belangrijke reden om uw lening over te zetten naar een andere geldverstrekker.

Vooral als u jaren geleden geld geleend heeft tegen een fors rentetarief is de kans dat u kunt besparen groot. Rentetarieven kunnen opgelopen zijn tot wel 10% terwijl de standen nu beginnen bij 3,9%. Dat is een groot verschil en dit heeft direct invloed op uw maandlast (en dus op uw portemonnee). 

Oversluiten is een goed idee omdat:

 • U uw maandlast kunt verlagen als het rentetarief lager is dan bij uw huidige lening.
 • U opnieuw de voorwaarden kunt bekijken en wijzigen naar betere voorwaarden.
 • U uw kleine leningen op deze manier onder één dak kunt samenbrengen. Dat geeft rust en levert in de meeste gevallen ook besparing op (meerdere kleine leningen zijn vaak duurder dan een grotere lening).
 • Als u uw lening verhuist de kans bestaat dat u meer kunt lenen. Een lager rentetarief zorgt ervoor dat uw maximale lening hoger wordt omdat de maandlast lager wordt. Een lening verhogen en oversluiten gaan goed samen. 
 • Het u in staat stelt om een kredietbeschermer af te sluiten.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.