Vanaf augustus 2022 geen nieuwe Findio leningen

Publicatie: 01-08-2022


Findio stopt per augustus dit jaar met het aanbieden van nieuwe financieringen. De geldverstrekker stopt er niet helemaal mee, maar focust zich per die datum enkel nog op financieren via autodealers. Dit besluit komt van de Franse bank Crédit Agricole, het moederbedrijf dat onlangs besloten heeft de Nederlandse takken van het bedrijf anders in te richten. 

Het Nederlands Krediet Collectief vergelijkt leningen van verschillende geldverstrekkers. Vanaf augustus 2022 is een nieuwe financiering afsluiten bij Findio dus niet meer mogelijk. Doordat wij exclusieve samenwerkingen hebben met tientallen banken in Nederland heeft dit geen invloed op een nieuwe lening, want er blijft nog een breed scala aan betrouwbare geldverstrekkers over. Met die wetenschap kunt u altijd een lening met een scherpe rente en goede voorwaarden afsluiten bij het Nederlands Krediet Collectief. Ook wanneer Findio stopt blijven er genoeg leenmogelijkheden over. 

De persoonlijke lening is op dit moment favoriet als het om geld lenen gaat. Deze lening wordt door meerdere banken aangeboden en heeft vele voordelen, waaronder:

 • Een vaste, lage rente v.a. 6,6% (bij het Nederlands Krediet Collectief met laagste rentegarantie!).
 • Doordat de rente niet verandert, weet u exact welk bedrag u maandelijks betaalt voor de lening. De maandlast staat vast. 
 • Voorafgaand wordt bepaald hoe lang u over het aflossen van de lening doet. Dit noemen we de looptijd.
 • U mag altijd meer aflossen als u een persoonlijke lening heeft zonder bijkomende kosten.
 • Besluit u een persoonlijke lening af te sluiten? Overweeg dan ook een kredietbeschermer. Dit product beschermt u als u de lening onverhoopt niet meer kunt betalen door o.a. werkloosheid. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een persoonlijke lening die past bij uw financiële situatie. 

Wat houdt dit in voor mijn lopende Findio lening?

Leent u al geld bij Findio? Het gedeeltelijk stoppen van Findio heeft niet direct invloed op uw bestaande lening. Eigenlijk verandert er weinig. De lening blijft bij de geldverstrekker staan en dient u af te betalen zoals in het leencontract staat. Afhankelijk van uw leenplannen, zoals het verhogen van een lening, kan overstappen naar een andere geldverstrekker interessant zijn.  

Findio lening oversluiten

Als u uw bestaande lening bekijkt kunt u tot de conclusie komen dat de lening niet meer aan uw wensen voldoet. Dit kan te maken hebben met een te hoge rentestand, maar ook met voorwaarden die niet meer bij uw financiële situatie passen. Als u naast uw Findio lening nog andere financieringen heeft, kan het slim zijn deze samen te voegen om de rentelasten te verlagen. Het liefst dan wel bij een geldverstrekker waar u de komende jaren van op aan kunt.

Het oversluiten van uw huidige dure lening is slim, omdat:

 • U hiermee uw maandlast verlaagt. De huidige rentestanden staan historisch laag. Als u momenteel leent tegen een hoog rentetarief kan oversluiten u besparing opleveren.
 • U deze kans kunt aangrijpen om de voorwaarden te verbeteren. Denk aan de looptijd verkorten of extra boetevrij af mogen lossen.
 • Uw lening oversluiten kan betekenen dat u meer kunt lenen dan voorheen. Hier zorgt een lagere rentestand voor. Oversluiten gaat dus samen met uw lening verhogen. 
 • U meerdere kleine leningen samen kunt voegen tot één grotere financiering. Dit zorgt meestal voor verlaging van de rente. 
 • Leenregels voor ambtenaren, senioren, huiseigenaren en zelfstandig ondernemers zijn in de afgelopen jaren veranderd. Mogelijk geeft nu oversluiten u meer financiële ruimte dan voorheen. 
 • U uw lening kunt oversluiten met een kredietbeschermer. Op een kredietbeschermer kunt u terugvallen als u door omstandigheden zoals arbeidsongeschiktheid niet meer aan uw betalingsverplichting kunt voldoen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.