Kredietverstrekker DEFAM zegt per 1 januari 2023 doorlopende kredieten op

Publicatie: 11-07-2022


“We bekijken regelmatig of onze producten nog aansluiten bij ons streven om klanten financieel gezond te houden.”, zo begint DEFAM het statement over het schrappen van doorlopende kredieten per het nieuwe jaar. De kredietverstrekker vindt de leenvorm niet langer passen bij hetgeen zij willen uitdragen. Een doorlopend krediet brengt nou eenmaal meer risico met zich mee, en kan tot ver in de toekomst effect hebben op de financiële status van leennemers. Dat wordt voorkomen met het opzeggen van alle (door)lopende leenovereenkomsten. 

Een doorlopend krediet bij DEFAM

Klanten die momenteel een doorlopend krediet contract hebben bij DEFAM worden vanaf volgende week geïnformeerd over het verdere verloop. Voor september verwacht DEFAM dat alle klanten met een bestaand doorlopend krediet bericht hebben ontvangen. In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat kredietnemers met een doorlopend krediet bij de maatschappij nog geld kunnen opnemen tot 1 januari 2023, mits er geen sprake is van een opnameblokkade. De kredietverstrekker kan nog steeds om aanvullende informatie omtrent een opname vragen als dat nodig wordt geacht. Zodra de bovengenoemde datum is gepasseerd vervalt de mogelijkheid om geld op te nemen. Per deze datum beginnen klanten met het stap voor stap aflossen van het doorlopend krediet.

Aflossen van bestaand krediet 

DEFAM zal met elke klant afzonderlijk bespreken hoe het aflosplan eruit zal zien. Elke lening en leennemer is anders, dat vraagt om maatwerk afspraken. Het is de bedoeling dat klanten in de komende maanden/jaren geleidelijk het openstaande bedrag terug gaan betalen tegen eenzelfde bedrag per maand. Het opheffen van het doorlopend krediet heeft geen invloed op de rente. Deze wijzigt niet, maar blijft wel variabel. Zodra een lening volledig is afgelost, meldt de kredietverstrekker het doorlopend krediet af bij Bureau Krediet Registratie (BKR) en is de leennemer officieel vrij van dat krediet.

Heeft u vragen over uw huidige DEFAM-lening? Neem gerust contact met ons op. Wij zoeken graag het antwoord voor u op. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.