Leendoel buiten hypotheek financieren slimmer door scherpe rente en voorwaarden

Publicatie: 17-05-2022


Er leek geen einde te komen aan de verlaging van de hypotheekrente. Toch is dat punt bereikt. Hypotheeknemers sloten vorig jaar een hypotheek met een looptijd van 10 jaar rentevast en Nationale Hypotheek Garantie af tegen een rente van nog geen 1%. Inmiddels staat de rente voor diezelfde hypothecaire lening op 2,89%. Mede daardoor is extra lenen binnen een hypotheek minder interessant. Slimmer is het om een persoonlijke lening af te sluiten om een leendoel – een keuken, aanbouw, kozijnen of zelfs een vakantie - te financieren.

Stijgende rente hypotheek heeft consequenties voor bijlenen

De stijgende hypotheekrente maakt dat oversluiten steeds minder gebeurt en veel mensen nu nog vluchtig geld bijlenen binnen hun hypotheek om een verbouwing te financieren. Verhuizen is nou eenmaal in deze tijd niet makkelijk, en we weten niet in welke mate de rente blijft groeien. Een hogere rente betekent hogere maandlasten. Een hypotheek verhogen voor een verbouwing of iets dergelijks is hierdoor minder aantrekkelijk. Daarbij komt dat het verhogen van een hypotheek of een tweede hypotheek afsluiten extra kosten met zich meebrengt. 

De rente van de persoonlijke lening stabiliseert

Wanneer er extra financiële ruimte nodig is, is niet enkel een hypotheek verhogen een mogelijkheid. Juist door buiten een hypothecaire lening te lenen, besparen leennemers. De rente van de persoonlijke lening stabiliseert, en dat maakt dat geld lenen voor een verbouwing of ander leendoel middels een persoonlijke lening een verstandige keuze is. Goedkoper dan het verhogen van een hypotheek of tweede hypotheek. Daarnaast is fiscaal voordeel te behalen als een verbouwing op deze manier wordt gefinancierd. En dan hebben we nog niet gesproken over andere belangrijke voordelen van deze leenvorm: de lening heeft vaste voorwaarden en er blijft geen restschuld over.

Geld bijlenen? Ga na welke optie in uw situatie het meest interessant is. Het Nederlands Krediet Collectief is onafhankelijk en helpt u graag met verantwoord en voordelig financieren. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw leendoel.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.