Ruim de helft van alle nieuwe elektrische auto’s aangekocht door particulieren

Publicatie: 19-04-2022


Het eerste kwartaal van het jaar is voorbij. Tijd om de balans op te maken als het gaat om elektrische auto’s, zo dachten BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Zij onderzochten hoe het gesteld is met de aanschaf van elektrische auto’s onder particulieren en zakelijke rijders. Wat blijkt? De populariteit van de elektrische auto maakte in de eerste maanden van het jaar een sprong onder particulieren. Particulieren waren goed voor 52,2% van het totale aantal nieuwe e-auto’s in het eerste kwartaal. Hiermee halen ze de zakelijke e-rijders in. 

Subsidie mogelijk van invloed op stijging

Die 52,2% staat gelijk aan 6.508 auto’s. Ruim de helft van de aankopen. Vorig jaar was dit percentage 34%, wat de groei in interesse voor elektrische bolides vanuit privékopers duidelijk weergeeft. De groei is mogelijk te wijden aan de stijging van de subsidie. De overheid stelt meer geld beschikbaar om in de kosten van elektrisch rijden tegemoet te komen. Er is op 31 maart van dit jaar al bijna 53 miljoen aan subsidie aangevraagd volgens de rijksdienst RVO. Dat is voor zo’n 16.000 elektrische auto’s. Subsidie is overigens enkel aan te vragen bij auto’s met een minimale actieradius van 120 kilometer en een aankoopbedrag onder de €45.000. Daarnaast zijn de rentes voor een consumptief krediet historisch laag, steeds meer particulieren vullen het financiële gat door een lening aan te vragen voor een elektrische auto

Deze elektrische modellen winnen populariteit

Privérijders (9%) kozen veelvuldig voor een nieuwe elektrische Kia Niro. Daaropvolgend kwamen de Fiat 500 (ruim 8%) en Peugeot 208 (7%) als populairste nieuwe elektrische auto’s naar voren. Voorheen werd de markt gedomineerd door grote, dure e-auto’s. Nu er een gevarieerder aanbod is, is elektrisch rijden toegankelijker. Op het gebied van occasions springt de Renault Zoë er met kop en schouders bovenuit. Deze elektrische auto vertegenwoordigt meer dan 14% van de markt. De Nissan Leaf (9%) en Volkswagen Golf (ruim 7%) volgen.

Overweegt u een elektrische auto te rijden als particulier? U kunt subsidie aanvragen als u voldoet aan de voorwaarden. Ook als u financieel hulp nodig heeft om een e-auto te financieren zijn er opties in de vorm van geld lenen. Het Nederlands Krediet Collectief adviseert u graag. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te kijken wat uw opties zijn. Of neem gerust contact met ons op! 

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.