Rabobank compensatie regeling teveel betaalde rente, hoe werkt het?

Publicatie: 20-12-2021


Klanten van de Rabobank en dochter ondernemingen Freo en Fideaal die te veel rente hebben betaald over hun krediet, krijgen vanaf januari 2022 een compensatievoorstel van de bank. Dit heeft de Rabobank bekend gemaakt. De klantengroep welk in aanmerking komen voor een compensatie krijgt van de bank 30 dagen de tijd om dit te controleren. Als de klant niets van zich laat horen, gaat de bank over tot uitbetaling. Consumenten belangen organisaties zoals de Consumentenbond zijn blij met het initiatief van Rabobank.

Om te berekenen wat de klant kan verwachten aan compensatie berekent de bank het verschil tussen de rente die de klant heeft betaald en wat hij volgens het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) had moeten betalen. Klanten bij wie dat verschil groter is dan 50 euro, krijgen op termijn de te veel betaalde rente terug. Daarbovenop vergoedt de Rabobank ook de rente over de te veel betaalde rente, zo tracht men weg te blijven van eventuele juridische gevolgen door claims van consumenten.

Rente compensatie vanaf begin 2001

De compensatieregeling is er voor klanten die vanaf 2001 rentebetalingen deden aan hun Rabo lening. Klanten met de volgende leen producten komen in aanmerking:  

  1. Doorlopend Krediet in de productvorm “HuisVoordeelKrediet”
  2. Roodstaan (kort) op de reguliere betaalrekening.
  3. Rabo Studenten Roodstaan. 
  4. Krediet op Creditcard  

Huidige klanten van de bank of haar dochters zoals de online krediet bemiddelaars Freo en Fideaal hoeven zich zelf niet te melden bij de bank, deze klant groep krijgt  automatisch een bericht waar de bank de compensatie wel of niet uit een zet voor desbetreffende klant. Uitbetaling van de rente compensatie gebeurd middels een verrekening van de openstaande schuld, het “tegoed” word in eerste instantie dus afgetrokken van de openstaande krediet saldo, het restant zal op de betaal rekening worden gestort.

Kiezen voor de beste lening in 2022

Heeft u op dit moment een lening bij Rabobank, Fideaal of Freo dan loont het om deze kosteloos over te sluiten. Met een veel lagere rente via Nederlands Krediet Collectief bespaard u honderden euro’s op uw huidige lening. Met de beste voorwaarden zoals boetevrij aflossen, vaste rente en de laagste rente garantie weet u zeker at u niet teveel betaald. Nu niet en ook niet in de toekomst, want als de vaste rente daalt dan verlagen wij mee en doen wij u een verbeterd aanbod. Actief en betrokken zoals het hoort, door de nummer 1 online krediet specialist. Onze dienstverlening word als beste van Nederland gewaardeerd op Trustpilot. Ook interesse in een goedkopere lening, onze specialisten helpen u kosteloos en vrijblijvend. 

Direct leningen vergelijken

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.