Honderden meldingen financiële leeftijdsdiscriminatie bij banken

Publicatie: 08-12-2021


Dat er strengere regels gelden voor financieren op latere leeftijd is niet onbekend. Echter meldt ouderenorganisatie Te Grijs voor Rood dat het aantal gevallen waarbij sprake is van leeftijdsdiscriminatie schrikbarend hoog is. Zo zouden banken bij leenaanvragen uitsluitend kijken naar de leeftijd van mensen en niet naar andere – normaliter - doorslaggevende factoren. 

Ouderenbond vraagt politieke ondersteuning

In de periode van eind september tot eind november stond de telefoon van Te Grijs voor Rood roodgloeiend. Er kwamen honderden meldingen binnen van ouderen die zich gediscrimineerd voelden in de financiële branche op basis van hun leeftijd. Zo’n 40% had er last van bij roodstand, 39% bij creditcardzaken en bij het afsluiten van een lening stond de teller op 13%. Eigenlijk ondervonden senioren leeftijdsdiscriminatie bij diverse vormen van geld lenen en verzekeren. 

Te Grijs voor Rood vraagt de minister van Financiën op te staan tegen leeftijdsdiscriminatie en banken te stimuleren hun zorgplicht in te vullen op basis van een inhoudelijke beoordeling van de financiën van ouderen en niet enkel op basis van hun leeftijd.

Nederlands Krediet Collectief heeft seniorenlening!

Bij het Nederlands Krediet Collectief vinden we het belangrijk dat consumenten verantwoord en voordelig kunnen lenen, ongeacht hun leeftijd. Speciaal voor senioren is er een seniorenlening van BNP Paribas. Deze lening maakt het mogelijk om tot het 78ste levensjaar geld te lenen voor bijvoorbeeld een mooie reis, een zakcentje voor de (klein)kinderen of een elektrische fiets. Voor 81ste jaar dient de lening ingelost zijn.

Om te bepalen of een lening verantwoord is, kijken we onder andere of het pensioeninkomen of dit hoog genoeg is om de maandelijkse lasten van de lening te kunnen dragen. Als dat het geval is, bieden we dolgraag seniorenleningen tegen de laagste rente van Nederland, met de mogelijkheid tot een betaalpauze en vrijblijvende hulp van een kredietspecialist. Goede voorwaarden, geen leeftijdsdiscriminatie: dat is geld lenen voor senioren bij het Nederlands Krediet Collectief. Vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte voor een seniorenlening aan.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.