Maximale kredietvergoeding naar beneden gesteld

Publicatie: 22-11-2021


Al jaren worden consumenten geconfronteerd met een te hoge maximale krediet vergoeding op hun consumptief krediet. Denk hierbij aan verzendhuis kredieten en of rente op lagere bedragen voor aankoop van goederen. Maar ook huisbanken hanteren vaak de maximaal toegestane krediet vergoeding. Creditcards en of roodstand op de betaalrekening zijn ook vaak boosdoeners.

Wat is een maximale krediet vergoeding?

De maximale kredietvergoeding bestaat uit wettelijke rente (2%) met een opslag. Momenteel is de opslag is in verband met de coronacrisis tijdelijk verlaagd van 12% naar 8%, waardoor de maximale kredietvergoeding is verlaagd van 14% naar 10%. De overheid tracht ernaar in een nieuw kabinet om de om de wettelijke maximale opslag structureel te gaan verlagen naar 8%. 

Een verlaging van de maximale kredietvergoeding zou consumenten blijvend kunnen beschermen tegen hoge kosten van krediet. Door de lagere rentelasten zullen consumenten minder snel in financiële problemen komen, en wanneer problematische schulden eenmaal zijn ontstaan zal de verlaging zorgen dat de totale schuldenlast van de consument minder snel oploopt.

De verlaging kan daarnaast zorgen dat kredietaanbieders selectiever beoordelen welke klanten zij accepteren, nu de financiële ruimte voor een risico-opslag in hun bedrijfsmodel wordt verminderd. Dit kan bijdragen aan kredietverstrekking die passend is voor de financiële draagkracht van consumenten.

Lening oversluiten is direct besparen

Mocht u nu een lening hebben welk in rente percentage hoger is dan 3,3% dan loont het om eens vrijblijvend een rente check te doen en uw leningen over te sluiten. De ervaren krediet adviseurs van Nederlands krediet Collectief kunnen direct kosteloos bekijken of uw rente omgezet kan worden naar een lager percentage! Door verlaging van uw rente bespaard u direct honderden euro’s gedurende de looptijd van uw lening. Daarnaast lost u eerder uw lening af tegen de beste voorwaarden van Nederland. Onze oversluitservice is kosteloos en vrijblijvend.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.