Bureau Krediet Registratie (BKR): “Kredieten niet klakkeloos verstrekken, maar ook niet blind afwijzen.”

Publicatie: 24-10-2021


Jaarlijks geeft het BKR een verslag uit waarin er gekeken wordt naar het afgelopen jaar en een voorspelling wordt gedaan voor het aanstaande jaar. Nu we een groot deel van 2021 achter de rug hebben, maakt bestuursvoorzitter Peter van den Bosch de balans op: hoe staat het ervoor? En hij maakt duidelijk: “BKR is niet anti-krediet, integendeel, we zijn pro-krediet.”

BKR is niet anti-krediet

De heer van den Bosch benadrukt: “Kredieten zijn de smeerolie van de economie en samenleving. De signalen die we afgeven zijn vooral bedoeld om te voorkomen dat kredieten klakkeloos worden verstrekt, met alle negatieve persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van dien.” Niet vreemd, het BKR dient ter bescherming van de Nederlander. Zij hebben alle kredietgegevens in beheer, adviseren kredietverstrekkers om juiste beslissingen te nemen en voorkomen daarmee dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee aan kan. 

Tegelijkertijd zegt het BKR niet dat kredieten slecht zijn: “Wij vinden ook dat kredieten niet blind mogen worden afgewezen, bijvoorbeeld omdat iemand ooit noodgedwongen een lening heeft moeten afsluiten.” Daarmee doelt de bestuursvoorzitter van de stichting op het feit dat er financiële partijen zijn, die per definitie geen kredieten verstrekken aan consumenten, die in het verleden te maken hebben gehad met achterstanden. Iets waar het BKR fel tegen is. “Iedere kredietbeoordeling is maatwerk.”, aldus Peter van den Bosch.

Iedere kredietaanvraag is maatwerk

Dat een leenaanvraag maatwerk behoeft, is logisch, vinden we bij het Nederlands Krediet Collectief. Iedere klant heeft recht op persoonlijk financieel advies, waarbij er nauwkeurig gekeken wordt naar de huidige, financiële situatie van de klant en de leenwens, die er ligt. Er worden bij ons enkel kredieten verstrekt, die de portemonnee van de klant toelaat. Of het financiële verleden van een klant meespeelt, wordt beoordeeld per situatie. Dat is wel zo eerlijk en verantwoord.

Heeft u een wens en behoefte aan een financiering? Laat ons vrijblijvend voor u de mogelijkheden op een rij zetten.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.