Compensatie voor ABN AMRO klanten met doorlopend krediet en variabele rente

Publicatie: 06-09-2021


Het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) oordeelde in een eerdere uitspraak dat banken als ABN AMRO de marktrente onvoldoende hebben aangehouden bij het verstrekken van doorlopende kredieten. Het instituut vindt dat een variabele rente in lijn moet liggen met het bestaande rentetarief van dat moment. De Consumentenbond en ABN AMRO zijn nu tot een akkoord gekomen, waarbij betrokken klanten gecompenseerd worden voor het uit de pas lopen van de rente. 

ABN AMRO zet marktrente recht

De grootbank trekt een bedrag rond de €250 miljoen uit om klanten tegemoet te komen. Klanten die aanspraak kunnen maken op de compensatieregeling hebben een doorlopend krediet vanaf januari 2008 van ABN AMRO zelf, ALFAM of ICS. ABN AMRO neemt contact met de desbetreffende klanten op om hen te informeren over het te compenseren bedrag. De marktrente wordt opnieuw berekend. De bank verwacht eind 2022 alle klanten gecompenseerd te hebben. 

Nederlands Krediet Collectief waakt voor te dure leningen

Het Nederlands Krediet Collectief moedigt de compensatieregeling voor ABN AMRO klanten aan. Er is tenslotte niets vervelender dan jaren te veel betalen voor een lening. Daarom heeft het Nederlands Krediet Collectief de laagste rentegarantie van Nederland, wat betekent dat dure leningen van grootbanken zoals ABN verantwoord overgesloten kunnen worden naar een voordelige financiering in de vorm van een persoonlijke lening

Kredietspecialist Chris van NKC: “Het is fijn om te zien dat de Consumentenbond en de grootbank tot een overeenstemming gekomen zijn. Op het gebied van geld is het nodig dat consumenten beschermd worden tegen te dure tarieven. Nu plakt de bank er een pleister op, maar het liefst zien we natuurlijk helemaal geen wondje ontstaan. 

Daarom zijn we bij het Nederlands Krediet Collectief gebrand op een voordelige en verantwoorde manier van geld lenen. Dankzij onze online werkwijze – we hebben geen dure kantoorpanden en meer – en de nauwe samenwerkingen met diverse kredietverstrekkers voorkomen we dat klanten te veel betalen. Leennemers betalen bij ons nooit meer dan ze aan kunnen en ook niet meer dan nodig.”

Te dure lening oversluiten?

Denkt u dat uw huidige financiering goedkoper kan? U kunt eenvoudig en kosteloos uw lening oversluiten. Of wilt u een nieuwe lening afsluiten en zeker zijn van de laagste rente van Nederland? Onze kredietspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden. 

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.