Recordaantal camper- en caravanverkopen 1ste helft 2021

Publicatie: 11-08-2021


Nederland bereidde zich met de aanschaf van een camper of caravan massaal voor op een kampeervakantie, zo merkt niet alleen brancheorganisatie BOVAG op. Ook onze kredietspecialisten zagen een stijging in de aanvraag van camper- en caravanfinancieringen.

Toename aantal nieuwe kampeerauto’s

Caravans en campers waren in de eerste helft van 2021 niet aan te slepen. In Nederland werden er maar liefst 5400 nieuwe caravans geregistreerd. Voor de aankoop van campers was het deze periode niet anders. Er werden 2396 campers op kenteken gezet, wat een stijging van 32% betekent ten opzichte van vorig jaar.

Voor tweedehands kampeerauto’s geldt hetzelfde: Nederlanders stonden er voor in de rij. Sinds 2010 was de verkoop van caravan occasions door de vakhandel niet zo hoog. Tweedehands campers werden er ruim 9000 afgeleverd. Dat is 41% meer dan een jaar eerder.

Camper- en caravan financieringen populair

De kredietspecialisten van het Nederlands Krediet Collectief zagen – gezamenlijk met dochter onderneming Kampeer Krediet – ook een stijging m.b.t. de aanvraag van camper- en caravan financieringen. Kredietspecialist Rick Hartsuiker over deze ontwikkeling: “Kamperen was vorig jaar al een ding. Veel Nederlanders besloten het zekere voor het onzekere te nemen en te kiezen voor een zelfvoorzienende vakantie. Waar sommigen nog afwachtend waren, is er nu van afwachting geen sprake. We kiezen massaal voor een eigen camper of caravan, en laat dat nu niet heel goedkoop zijn. Er zijn huuropties, maar veel kopers zien een caravan of camper als iets voor de lange termijn. Dan is het prettig dat de caravan of camper eigendom wordt. Met een lening kan dit. Het voordeel is dat de rente bij het Nederlands Krediet Collectief de allerlaagste van Nederland is. Dat maakt een camper- of caravanfinanciering voordelig en verantwoord.” 

Bent u benieuwd of een lening past binnen uw financiële situatie en wilt u altijd goedkoper zijn dan bij uw dealer? Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.