Veel gedupeerden na faillissement Car Driver Deals

Publicatie: 20-07-2021


Een auto leasen werd in het geval van de gedupeerden van autoleasebedrijf Car Driver Deals wel een hele dure aankoop.

Onder het mom van een ‘mobiliteitspakket’ betaalden klanten soms wel duizenden euro’s vooruit voor autoleasecontracten met auto’s, die nu van de weg worden gehaald. Car Driver Deals werd afgelopen vrijdag failliet verklaard.

Autolease op basis van doorverhuren

Car Driver Deals werkte met een doorverhuurconcept. Ze verhuurden auto’s aan klanten, die zij op hun beurt huurden van andere partijen. Er werd bij goede zaken eveneens een beroep gedaan op verhuurbedrijven als SIXT en Autohopper, die normaliter voor de korte verhuur zijn.

CDD onttrekt zich echter aan de betalingsverplichtingen met als consequentie dat de ‘echte’ eigenaren hun auto terug willen. Hierdoor zitten klanten van CDD, die al betaald hebben, zonder geld en zonder auto. 

Goedkoop leasecontract blijkt duurkoop

Het bedrijf Car Driver Dealers werd failliet verklaard. Daarmee rijst de vraag of gedupeerden ooit hun geld terugkrijgen. Onderzoek moet uitwijzen of de broers Golsteijn – eigenaren van CDD – onrechtmatig gehandeld hebben.

In de tussentijd zijn vele mensen gedupeerd. Zij hebben een dure lening afgesloten voor de aanbetaling én hebben geen auto meer.

Een goede oplossing, zeker wanneer deze mensen hun geld niet terug gaan krijgen, is om te kijken naar het herfinancieren van de afgesloten lening en het financieren van een andere auto. Door de lage rente en interessante voorwaarden is een persoonlijke lening een voordelige optie voor de herfinanciering van de lening en een nieuwe autolening.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.