Oververhitte woningmarkt, toch eigen huis verbouwen?

Publicatie: 15-04-2021


Een huis kopen is op dit moment een uitdaging van formaat. Het RTL Nieuws meldt dat we kunnen spreken van de grootste stijging van de huizenprijzen in twintig jaar. Huizenkopers zijn bereid om steeds meer te betalen voor een woning. Maar is dit écht de enige manier om meer woonplezier te beleven? Nee hoor, een verbouwing kan ook wonderen doen!

Laag aanbod, hoge huizenprijzen

Er zijn veel Nederlanders op zoek naar een nieuwe woning. Van starters, die net hun intreden doen op de woningmarkt, tot gezinnen, die klaar zijn voor een volgende stap. De roep naar nieuwe woningen is groot. Echter staan er juist steeds minder woningen te koop. Halverwege het eerste kwartaal van dit jaar waren dit €17.500 huizen. Sinds 1995 stond de teller niet meer zo laag.

Het gebrek aan huizen is de voornaamste reden dat huizenprijzen de pan uit rijzen. Men duikt dieper in de portemonnee om die ene woning te bemachtigen. Hier wordt vaak vergeten dat wat men nu betaalt ver af ligt van de exacte waarde van de woning.

Verhuizen of verbouwen

De grote vraag is dus of het überhaupt slim is om op dit moment een huis te kopen. De kans is groot dat u boven de woningwaarde biedt en dat is in een later stadium minder gunstig. Dat daargelaten is een nieuw huis kopen gewoonweg niet de enige manier om uw droomhuis te realiseren.

Met een verbouwing creëert u namelijk dat wat u mist in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte middels een dakkapel of aanbouw. Deze twee woonaanpassingen zorgen eveneens voor waardevermeerdering van de woning. 

Persoonlijke lening om verbouwing te financieren

Niet genoeg financiële middelen om de verbouwing te verwezenlijken? De persoonlijke lening is een goed alternatief. De rente van dit type lening stijgt of daalt niet, de looptijd staat vast.

Aan het einde van de looptijd heeft u de kosten omtrent de verbouwingsfinanciering geheel afgelost. De rente voor de aanschaf, verbetering of verbouwing van uw woning is fiscaal aftrekbaar.

Bent u tevreden met de plek waar u woont en kan een verbouwing uw woonwensen eveneens verwezenlijken? Fantastisch! Dan hoeft u zich niet aan te sluiten bij de duizenden andere Nederlanders, die in de rij staan voor een woning. U kunt aan de slag. Voor het financieren van een verbouwing bent u bij het Nederlands Krediet Collectief op de juiste plek. Onze kredietspecialisten adviseren u met plezier over een geschikte lening

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.