Steeds minder kredietverstrekkers verschaffen doorlopende kredieten

Publicatie: 16-03-2021


Het doorlopend krediet wordt door steeds minder kredietverstrekkers aangeboden. Dit heeft te maken met het strenge toezicht, dat wordt gehouden op financiële diensten en de aanscherping van de regels omtrent leningen. Dat het aantal aanbieders van doorlopende kredieten zo is afgenomen, blijkt uit een onderzoek dat MoneyView onlangs deed.

Flexibel lenen met een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet stelt de consument in staat om geld te lenen tegen flexibele voorwaarden. Er wordt een maximaal leenbedrag afgesproken met de kredietverstrekker, dat opgenomen en afgelost kan worden wanneer de lener daar behoefte aan heeft. Bij deze leenvorm is geen sprake van een vast aflossingsschema. Op dit moment zijn er 4 kredietverstrekkers, waar een doorlopend krediet afgesloten kan worden. In 2008 waren dit er maar liefst 40. Een flinke daling dus.

Persoonlijke lening verantwoord alternatief voor doorlopend krediet

De verandering in het aantal aanbieders van een doorlopend krediet heeft geen invloed op geld lenen in zijn algemeenheid. Er blijven nog tal van mogelijkheden over om uw portemonnee aan te vullen tot een gewenst bedrag.

Een persoonlijke lening is een verantwoord alternatief. Deze financieringsvorm is – in tegenstelling tot flitskredieten en rood staan – een verantwoorde én voordelige vorm van geld lenen. Een dergelijke lening bij het Nederlands Krediet Collectief kent namelijk de laagst mogelijke rente, en is daarmee een lonende keuze ten opzichte van een lening bij een bank of andere leentypes. 

Heeft u belangstelling in een financiering, waarmee u uw leendoel behaalt én u verantwoord en voordelig geld leent? Het Nederlands Krediet Collectief weet altijd de best passende lening te selecteren. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.