De leeftijdsgrens van de Senioren Lening bij BNP Paribas wordt verhoogd!

Publicatie: 18-02-2021


Als senior geld lenen op latere leeftijd het is steeds meer mogelijk. Doordat het aantal senioren sterk is toegenomen de afgelopen jaren maakt het Nederlands Krediet Collectief zich sterk voor verbeterde leningsvoorwaarden specifiek voor deze groep.

Om u een indicatie te geven. Nederland telt momenteel ruim 3,4 miljoen inwoners van 65 jaar en ouder. Een aantal dat de komende jaren verder zal blijven groeien.

De groep senioren is actiever dan ooit, we zien steeds meer mensen op latere leeftijd genieten van de mogelijkheden van verbouwen, reizen of andere vormen van recreatie. 

Senioren kunnen ook lenen na hun 65ste

Als we kijken naar het totaal van kredietverstrekkers kunnen we vaststellen dat deze in grote mate de doelgroep van senioren onvoldoende kan bedienen.

Tot 65 jaar kunt u nog een lening afsluiten bij de meeste reguliere verstekkers maar daarna wordt het, ongeacht uw financiële situatie, steeds moeilijker.

Conclusie is dus dat het aanbod leningen in de markt van consumptief krediet vooral voor senioren vanaf 66 jaar erg summier is.

Bij de meeste geldverstrekkers moet de lening ook nog eens worden afgelost voor het 75ste levensjaar. Hierdoor worden senioren gedwongen om hun lening versneld af te lossen, met hogere maandlasten tot gevolg.

Doordat de financiële positie van senioren de afgelopen jaren sterk is verbeterd, in tegenstelling tot voorgaande jaren, kan er ook met een inkomen uit pensioen prima een lening worden afgesloten.

Sinds mei 2019 is het Nederlands Krediet Collectief in samenwerking met onder ander BNP Paribas Personal Finance met een oplossing gekomen om senioren wel de mogelijkheid te bieden een passende lening aan te gaan op latere leeftijd.

Met de “persoonlijkste lening” bedient het Nederlands krediet Collectief duizenden senioren per jaar, efficiënt en zorgvuldig voor nu en voor later.

Senioren lening, verbeterde voorwaarden in 2021

Is uw leeftijd tussen de 61 en 68 jaar oud dan zorgen wij ervoor dat een nieuwe lening zonder extra voorwaarden of opslagen wordt geaccepteerd. De lening moet wel voor de 75e verjaardag in zijn totaal zijn afgelost.

Zit u in de groep van senioren met een leeftijd tussen de 66 en 78 jaar oud dan kunt een aanvraag indienen voor de vernieuwde speciale Persoonlijkste Senioren lening, waarbij de lening voor uw 81ste verjaardag afgelost dient te zijn.

In een schema zien de aanpassingen die we doorvoeren er als volgt uit:

Rekenvoorbeeld

Omdat onze Persoonlijkste Senioren lening kan doorlopen tot uw 81ste verjaardag kunt u in veel gevallen kiezen voor een langere looptijd.

Als 66-jarige senior profiteert u dus ook automatisch van lagere maandlasten die stabiel wordt afgebouwd in de vorm van een vaste rente en vaste looptijd. Hierdoor blijven uw maandlasten ook gedurende een langere periode betaalbaar.

Om u een indruk te geven van de aantrekkelijkheid van deze mogelijkheid hebben we een aantal voorbeelden voor u op een rijtje gezet.

Samengevat: senioren lenen voordeliger

Door de lagere maandlast is de persoonlijke senioren lening voor u als aanvrager al vanaf 66 jaar een aantrekkelijke financieringsvorm.

Tips bij het afsluiten van een Persoonlijke senioren lening 

 • Bij de Persoonlijke senioren lening heeft u na een jaar eenmalig de mogelijkheid om 3 maanden uw betalingen op te schorten.

  De rente voor die 3 maanden komt te vervallen. Dit is uniek gedurende looptijd van uw lening en alleen als extra voorwaarden via het Nederlands Krediet Collectief.

  Altijd handig als er vanwege een bijzondere gelegenheid of jubileum hogere uitgaven zijn.
 • Heeft u momenteel een doorlopend krediet dan wordt u vaak verplicht om dit krediet versneld af te lossen.

  Het oversluiten van uw doorlopend krediet naar een senioren (persoonlijke) lening biedt u direct een besparing.

  Daarnaast bouw u op een verantwoorde wijze uw lening in totaal af en krijgt u niet te maken met te hoge maandlasten.

  Oversluiten van uw doorlopend krediet is altijd kosteloos, onze kredietspecialisten nemen al het werk voor u uit handen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.