Terugblik op 2020: meest gebruikte leendoelen

Publicatie: 18-01-2021


Waarom sluiten mensen een lening af? Dat kan verschillende redenen hebben. De overkoepelende motivatie om geld te lenen is een tekort aan spaargeld voor bepaalde doeleinden. Dit kan opgelost worden door het eigen budget te verruimen met een lening. Wij bekeken de voornaamste drijfveren voor het afsluiten van een persoonlijke lening onder onze klanten. Dit waren de top vijf redenen om een lening af te sluiten in 2020 bij het Nederlands Krediet Collectief:

 1. Woning verbouwen
  Door het vele thuis zijn, lag de nadruk vorig jaar op onze woning. En dan begint het ineens te kriebelen: een nieuwe badkamer, een aanbouw, een dakkapel voor extra ruimte of een geweldige, moderne keuken. Niet gek dat veel Nederlanders kozen voor een verbouwing. Menig verbouwing werd gefinancierd met een lening.

 2. Een nieuwe- of tweedehands auto kopen
  De tweede plaats is voor het aanschaffen van een auto. Een auto is – vooral in de huidige crisis – een bruikbaar vervoersmiddel. Je reist namelijk alleen. Bij het kopen van een auto kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar over het algemeen spreken we van een leendoel waarvoor gespaard dient te worden. Is dit niet gebeurd? Dan is een lening de oplossing.

 3. Camper of (sta)caravan kopen
  Op vakantie gaan met het vliegtuig zat er niet in, dus was het tijd om andere mogelijkheden te onderzoeken. Veel vakantiegangers gingen voor een camper of (sta)caravan en bekostigden deze vakantiewoning op wielen met geleend geld.

 4. Inrichtend van de woning
  Wist je dat je ook de inrichting van je huis met een lening kunt financieren? Een deel van de klanten van het Nederlands Krediet Collectief wel. Voor deze klanten was de beweegreden om geld te lenen bij een kredietverstrekker het mooi maken van hun woning. Het oog wil ook wat.

 5. Recreatie- of tweede woning kopen 
  Een recreatie- of tweede woning kopen én geld lenen: dat is voor sommigen hogere wiskunde. Gelukkig voor het Nederlands Krediet Collectief niet. In 2020 was dit een van de vijf leendoelen waar de meeste leningen voor werden afgesloten.

Naast deze populaire leendoelen lag de focus op oversluiten van leningen. Wanneer er een of meerdere leningen lopen, is er een kans dat het voordeliger kan. Dat mochten we vorig jaar voor onze kredietnemers uitzoeken. We sloten leningen voor hen over naar andere kredietverstrekkers, vanwege lagere rentetarieven en betere voorwaarden of voegden de lopende leningen samen tot één lening. 

Behoort een van deze leendoelen tot jouw wensenpakket voor dit jaar? Of staat hetgeen waarvoor jij geld wilt lenen er niet tussen? Weet dan dat geld lenen zich niet enkel beperkt tot het jaar 2020 en tot deze top vijf leendoelen.  

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.