Minder lenen in 2021

Publicatie: 07-12-2020


De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) introduceren vanaf januari 2021 een aangescherpte leennorm. Deze striktere leennorm heeft invloed op wat consumenten kunnen lenen in 2021, en dat is minder. De nieuwe regel dient als vangnet voor financiële problemen.

Aanscherping leennorm

Een leennorm zorgt ervoor dat banken en kredietverstrekkers nauwkeurig kunnen bepalen hoeveel geld iemand maximaal mag lenen. Iedere bank en/of geldverstrekker dient zich aan de leennorm te houden. Het doel van de nieuwe, scherpere berekeningsmethode is dat consumenten, die besluiten een financiering af te sluiten, zo min mogelijk risico lopen op situaties waarin schulden ontstaan. Echter is daarmee niet gezegd dat financiële problemen voortkomen uit een regulier consumptief krediet – zoals de persoonlijke lening. Het zijn vaak telefoonabonnementen, creditcards of roodstanden bij huisbanken die consumenten financieel de das omdoen. 

Desalniettemin ondersteunt het Nederlands Krediet Collectief al sinds de oprichting initiatieven om consumenten op een verantwoorde manier een lening af te laten sluiten. Naast het betalen van rente en aflossing omtrent de lening, moet er voldoende ruimte overblijven voor kosten in het levensonderhoud en andere vaste lasten. Dit laatste wordt tevens meegenomen in de aangescherpte leennorm.

Meer informatie over geld lenen?

Benieuwd wat de nieuwe leennorm voor jouw kredietruimte betekent? Er staat altijd een deskundig financieel adviseur voor je klaar om je te informeren.

 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.