Meer Nederlanders kiezen voor lening tijdens corona

Publicatie: 15-10-2020


De coronacrisis weerhoudt Nederlanders er niet van om geld te lenen. Sterker nog, er is vanaf maart dit jaar meer geld geleend dan ooit tevoren. Zo onderzochten wij onlangs. Het onderzoek van het Nederlands Krediet Collectief geeft weer dat het aantal aangevraagde leningen met 20% is toegenomen. Tussen 1 maart 2020 en 1 september 2020 bedroeg het aanvraagbedrag €19.750. Vorig jaar was dit €15.720.

Geld lenen om te investeren in huis

Een van de voornaamste redenen om geld te lenen is woningverbetering of een verbouwing. Chris Hilgersom, directeur van het Nederlands Krediet Collectief, kan daarvoor – en voor het veranderde leengedrag van consumenten - wel een verklaring bedenken: “De coronaperiode is bij uitstek de periode om de financiële huishouding eens goed te doorlopen. Tevens gingen de meeste vakantieplannen niet door, waardoor men meer eigen geld overhield. Veelal gebruikten zij dit om te investeren in hun huis. Denk aan het verbeteren van de woning, maar ook de inrichting ervan. Mocht er nog een gat in de begroting zitten, dan kozen consumenten voor een aanvullende lening om dit op te vullen. Gunstig was – en is nog steeds – dat de rente van een persoonlijke lening historisch laag staat. Dat maakt dit type lening goedkoper dan een doorlopend krediet of tweede hypotheek en daarmee een goede keus voor consumenten die willen lenen.”

Extra financiële ruimte

Uit het onderzoek komt naar voren dat het niet alleen huiseigenaren zijn die meer lenen om hun woning te verbouwen/verbeteren. Ook ondernemers met de wens voor een nieuwe auto, of de wens voor meer financiële ruimte, worden vervuld dankzij een lening. Daarnaast is het oversluiten van leningen een belangrijk onderdeel van de huidige leenmarkt. Meer mensen besluiten te onderzoeken of een soortgelijke lening bij een andere kredietverstrekker goedkoper kan, of betere voorwaarden kent.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.