Let op: Internet fraude treft ook steeds meer kredietaanbieders

Publicatie: 18-08-2020


Tijdens de coronacrisis is het aantal gevallen van cybercrime gigantisch toegenomen. Het aantal meldingen van digitale misdaad is bijna zeven keer zo hoog als in voorgaande jaren. Zo is er momenteel een partij (of persoon) die zich op Facebook voordoet als NKC. Alert zijn dus, want voor je het weet ben je je geld kwijt.

De desbetreffende partij (of persoon) doet zich voor als NKC en heeft een pagina op Facebook aangemaakt. Hier noemen ze zichzelf Nederlands Krediet en gebruiken het oude logo van NKC. Ze adverteren op Facebook voor leningen aan particulieren voor een bedrag tussen de 1.500 en 75.000 euro voor een periode van zes maanden tot 10 jaar tegen een tarief van 3 %. Ze communiceren via Facebook Messenger.

Voor een lening van 2.500 euro met een looptijd van 12 maanden tegen een rentepercentage van 3 % wordt een maandelijkse aflossing van 211, 3 euro gevraagd. Je krijgt het verzoek om een betaling te doen alvorens je het bedrag dat je wilt lenen op je rekening gestort krijgt. Dit geldt wordt uiteraard niet gestort en het bedrag (authenticatiekosten genaamd) krijg je nooit meer terug. Het klinkt verleidelijk, zeker met zo’n lage rente, met name voor mensen die nergens een lening kunnen krijgen. Er wordt doorverwezen naar een website waar je getuigenissen van tevreden klanten kunt lezen.

Nederlands Krediet Collectief wil graag iedereen waarschuwen, want er zijn al meerdere telefoontjes binnengekomen van mensen die zich afvragen of wij dit zijn. Niet dus. Mocht je met deze partij in contact zijn geweest, dan willen we je aanraden om een melding te doen bij de politie, Facebook en bij Meld.nl (Centraal Meldpunt Nederland). Bij twijfel kan je uiteraard altijd contact opnemen met Nederlands Krediet Collectief.  

De afgelopen jaren neemt het aantal cybercrime-meldingen al gestaag toe, maar sinds de coronacrisis is uitgebroken, gaat het pas echt door het dak. We mogen dus extra goed opletten en bij twijfel, niets doen, en zeker niet zomaar geld overmaken. Dit is geen standaard procedure als je geld wilt lenen. Heb je extra financiële ruimte nodig en wil je hiervoor een lening afsluiten? Zorg dan dat je dit bij een betrouwbare partij doet, zoals bij de enige echte Nederlandse Krediet Collectief.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.