Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

24-07-2020

De Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) is de belangenvereniging van kredietaanbieders in Nederland. Zij zien het als hun belangrijke taak zich in te zetten voor een veilig, verantwoord en bewust leenklimaat in Nederland. Het kwartaalinzicht van kwartaal 1 van dit jaar is onlangs uitgebracht, waaruit blijkt dat in 2019 het totale consumptieve krediet is toegenomen met 9,7 %.

Meer consumenten hebben het afgelopen jaar geld geleend ten opzichte van 2018. Dit blijkt zowel uit het aantal verstrekte kredieten in de vorm van autofinancieringen (stijging van 13,4 %) als uit de overige consumptieve kredieten die verleend zijn (stijging van 7,3 %). Als we deze cijfers goed willen begrijpen, is het belangrijk om te weten dat de thuiswinkels begin 2019 zijn toegetreden als VFN leden. Deze toetreding is verantwoordelijk voor een stijging in zowel verstrekt als uitstaand doorlopend krediet.

De afgelopen jaren konden we al een duidelijke stijging waarnemen in de populariteit van persoonlijke leningen ten opzichte van doorlopende kredieten. Banken bieden steeds minder flexibele doorlopende kredieten aan en persoonlijke leningen gericht op specifieke groepen komen daarvoor in de plaats. Ook uit het kwartaalinzicht blijkt dat er in de afgelopen jaren op de kredietmarkt een snelle verschuiving heeft plaatsgevonden van doorlopend krediet naar persoonlijke leningen.

Bron: VFN

Ook in 2019 heeft deze ontwikkeling zich voortgezet. De stijging die er was van doorlopend krediet (9,2 %) in de gepubliceerde cijfers komt door het toetreden van de thuiswinkels. Het nieuw verstrekte krediet in de vorm van persoonlijke leningen is in 2019 gestegen met 8,3 %. Het aandeel van persoonlijke leningen in de gecombineerde doorlopend krediet en persoonlijke leningen productie bedraagt 77 %.

De coronacrisis heeft een grote impact op de economie, en zo ook op het leengedrag van consumenten. Zo is daar de trend dat consumenten liever de auto gebruiken dan het openbaar vervoer. De intentie van mensen om een nieuwe auto aan te schaffen is behoorlijk toegenomen. 66 % van de consumenten wil graag binnen zes maanden een auto kopen. De voornaamste reden hiervoor is dat de kans om een infectie op te lopen kleiner is.

De meeste mensen hebben niet de financiële ruimte om een nieuwe of tweedehands auto aan te schaffen. Dan biedt een persoonlijke lening uitkomst. Wil je een lening met de vaste laagste rente van Nederland? Of je nu dure lopende leningen wilt oversluiten of als je van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen, bij Nederlands Krediet Collectief krijg je de scherpste rente, namelijk 3,6 %, én de beste voorwaarden. Bij ons ben je een stuk voordeliger uit dan bij een autodealer. Interesse? Neem dan contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn en welk bedrag je kan lenen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 7 augustus

“Superrrrrrrrrr, en top geholpen. Heel snel geregeld en verschrikkelijk vriendelijk, zeker aan te raden. Nog heel erg bedankt voor jullie aangename service.”

Bm Valpoort

Bekijk alle 999 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.