Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

08-07-2020

De hypotheekmarkt is ondanks de coronacrisis op volle toeren blijven draaien. Uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN) blijkt dat over de maanden april, mei en juni er maar liefst 40 % meer hypotheekaanvragen waren ten opzichte van vorig jaar, 145.940 om precies te zijn. Met name qua oversluitingen en tweede hypotheken is er een sterke groei (88 %).

HDN verzorgt de datacommunicatie tussen hypotheekadviseurs en -verstrekkers en heeft zicht op ruim 80 % van de markt. Naast de sterke stijging in het aantal hypotheekaanvragen laat ook de aanvragen door consumenten bedoeld voor de aankoop van een woning een duidelijke stijging zien van 15 %. Veel mensen blijven dus op zoek naar een koopwoning, ook al is dit aantal iets lager dan in het eerste kwartaal van 2020. Toen was er sprake van een 20 % stijging. De meeste groei (36 %) zit in het aantal aanvragen van huizenbezitter die een duurde nieuwbouwwoning kopen.

De gemiddelde waarde waarvoor hypotheekaanvragen in het tweede kwartaal werden gedaan kwam uit op 380.000 euro. Dat is een toename van de woningwaarde van 9 % ten opzichte van vorig jaar. Ook blijf het lastig momenteel voor jonge starters om een betaalbare woning te vinden, toch zien ze ook nu kansen. Deze groep heeft in het afgelopen kwartaal bijna 10 % meer hypotheken aangevraagd vergeleken met 2019. Mensen die een woning kopen, nemen steeds vaker eigen geld mee, gemiddeld 35.000 euro. Dit is een stijging van 2 %.

Verbouwen is nog steeds populair, met name in de provincies Friesland, Drenthe en Overijssel. Dit aantal is tijdens de coronaperiode maar liefst met 80 % toegenomen. Dat merken we bij Nederlands Krediet Collectief ook in het aantal aanvragen naar verbouwingsleningen. Voor huiseigenaren is het nu extra voordelig om een persoonlijke lening af te sluiten, want de rente staat historisch laag. Daarbij is een persoonlijke lening voor huiseigenaren voordeliger dan een tweede hypotheek. U betaalt minder rente en betaalt geen notaris- en taxatiekosten. Je kan nu een lening afsluiten tegen de laagste vaste rente van Nederland, namelijk vanaf 3,6 %. Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 7 augustus

“Superrrrrrrrrr, en top geholpen. Heel snel geregeld en verschrikkelijk vriendelijk, zeker aan te raden. Nog heel erg bedankt voor jullie aangename service.”

Bm Valpoort

Bekijk alle 999 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.