Interbank komt met betere oplossing voor splitsen lening bij een scheiding

Publicatie: 28-04-2020


Stel, je persoonlijke situatie verandert, zoals het besluit om uit elkaar te gaan met je partner. Dit heeft een impact op je lening. Onze samenwerkingspartner Interbank komt met een maatwerkoplossing voor deze doelgroep. Ook hebben ze besloten om privé leningen te verstrekken aan ondernemers die ondanks de coronacrisis financiële verplichtingen aan willen gaan en dus geld willen lenen.

Het is momenteel een veel voorkomende situatie: stellen die uit elkaar gaan. Maar wat betekent dit voor de voortzetting van een lening? Bij een scheiding zijn er drie manieren waarop een lening kan worden voortgezet, te weten:

1. De lening loopt door totdat deze is afgelost. In dit geval verandert er niets.
2. Een van de twee partners neemt de lening helemaal over. Hier wordt een nieuwe lening voor aangevraagd.
3. Beide partners nemen apart een deel van de lening voer. In dit geval wordt er voor beide een nieuwe lening aangevraagd. De lening wordt derhalve gesplitst.

In het geval van punt twee en drie wordt de oude lening beëindigd door deze af te lossen via een nieuwe lening. Wat er echter regelmatig gebeurt in het geval van een splitsing van een lening is dat consumenten, in dit geval de partners, niet in aanmerking komen voor een ‘standaard’ product. Daarbij is er vaak sprake van een hogere rent bij het omzetten naar een regulier product. Ook komt het voor dat een nieuwe lening wordt afgewezen op basis van het acceptatiebeleid. Interbank heeft besloten met een goede oplossing te komen voor deze doelgroep.

Klanten van Interbank die een contract hebben lopen en door een scheiding dit contract willen splitsen, kunnen per 1 mei een persoonlijke lening aanvragen van 6 tot en met 180 maanden. Het gaat hier om een maatwerkoplossing speciaal voor deze doelgroep die niet via het reguliere aanvraagsysteem kan worden aangevraagd. Hiermee willen ze voorkomen dat deze doelgroep een hogere rente moet betalen of geen lening krijgen door onvoldoende verantwoord krediet maximum, bijzonderheidscoderingen in het Bureau Krediet Registratie (BKR) of andere redenen. 

Wij kunnen u helpen met het splitsen van uw lening! Klik hier!

Ten slotte heeft Interbank besloten extra aandacht te besteden aan ondernemers die nu tijdens de corona crisis een financiële verplichting aan willen gaan. Gelukkig zijn er ook ondernemers voor wie de coronacrisis minder zware gevolgen heeft. Ben je een eigen ondernemer en wil je een lening afsluiten voor privé gebruik? Dan biedt Interbank maatwerk aan, waarmee ze willen voorkomen dat ondernemers die in de getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen lening meer kunnen krijgen. Net als Nederlands Krediet Collectief wil Interbank voorkomen dat klanten een verplichting aangaan die ze straks niet kunnen nakomen. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.