Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Interbank komt met betere oplossing voor splitsen lening bij een scheiding

Publicatie: 28-04-2020


Stel, je persoonlijke situatie verandert, zoals het besluit om uit elkaar te gaan met je partner. Dit heeft een impact op je lening. Onze samenwerkingspartner Interbank komt met een maatwerkoplossing voor deze doelgroep. Ook hebben ze besloten om privé leningen te verstrekken aan ondernemers die ondanks de coronacrisis financiële verplichtingen aan willen gaan en dus geld willen lenen.

Het is momenteel een veel voorkomende situatie: stellen die uit elkaar gaan. Maar wat betekent dit voor de voortzetting van een lening? Bij een scheiding zijn er drie manieren waarop een lening kan worden voortgezet, te weten:

1. De lening loopt door totdat deze is afgelost. In dit geval verandert er niets.
2. Een van de twee partners neemt de lening helemaal over. Hier wordt een nieuwe lening voor aangevraagd.
3. Beide partners nemen apart een deel van de lening voer. In dit geval wordt er voor beide een nieuwe lening aangevraagd. De lening wordt derhalve gesplitst.

In het geval van punt twee en drie wordt de oude lening beëindigd door deze af te lossen via een nieuwe lening. Wat er echter regelmatig gebeurt in het geval van een splitsing van een lening is dat consumenten, in dit geval de partners, niet in aanmerking komen voor een ‘standaard’ product. Daarbij is er vaak sprake van een hogere rent bij het omzetten naar een regulier product. Ook komt het voor dat een nieuwe lening wordt afgewezen op basis van het acceptatiebeleid. Interbank heeft besloten met een goede oplossing te komen voor deze doelgroep.

Klanten van Interbank die een contract hebben lopen en door een scheiding dit contract willen splitsen, kunnen per 1 mei een persoonlijke lening aanvragen van 6 tot en met 180 maanden. Het gaat hier om een maatwerkoplossing speciaal voor deze doelgroep die niet via het reguliere aanvraagsysteem kan worden aangevraagd. Hiermee willen ze voorkomen dat deze doelgroep een hogere rente moet betalen of geen lening krijgen door onvoldoende verantwoord krediet maximum, bijzonderheidscoderingen in het Bureau Krediet Registratie (BKR) of andere redenen. 

Wij kunnen u helpen met het splitsen van uw lening! Klik hier!

Ten slotte heeft Interbank besloten extra aandacht te besteden aan ondernemers die nu tijdens de corona crisis een financiële verplichting aan willen gaan. Gelukkig zijn er ook ondernemers voor wie de coronacrisis minder zware gevolgen heeft. Ben je een eigen ondernemer en wil je een lening afsluiten voor privé gebruik? Dan biedt Interbank maatwerk aan, waarmee ze willen voorkomen dat ondernemers die in de getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen lening meer kunnen krijgen. Net als Nederlands Krediet Collectief wil Interbank voorkomen dat klanten een verplichting aangaan die ze straks niet kunnen nakomen. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.