Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

18-04-2020

Veel consumenten, zelfstandig ondernemers en bedrijven zijn in de financiële problemen gekomen door de coronacrisis. Ook al wordt er door de overheid financiële ondersteuning aangeboden, zijn er veel mensen die in nood verkeren. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor onbetrouwbare kredietaanbieders, die proberen misbruik te maken van deze corona situatie.

Deze waarschuwing geeft de toezichthouder van AFM deze week tijdens de presentatie van het jaarverslag over 2019. Volgens AFM-topvrouw Laura van Geest is de afgelopen weken duidelijk geworden dat 'grote groepen mkb'ers, zzp'ers en flexwerkers enorme financiële tegenslagen te verwerken krijgen'.

Huishoudens hebben momenteel niet voldoende geld achter de hand. Met name ZZP’ers hebben vaak net voldoende gespaard om een paar maanden te overbruggen. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om geld te gaan lenen. Volgens van Geest bestaat daarbij het risico dat consumenten of ondernemers te hoge leningen gaan afsluiten of kiezen voor een lening tegen ongunstige voorwaarden. "We moeten voorkomen dat de oplossing van nu straks het probleem van de toekomst blijkt te zijn", aldus Van Geest.

Daarom doet zij een oproep aan kredietverstrekkers om geen misbruik te maken van de financiële nood van (potentiële) klanten. Iemand die zijn of haar hypotheek niet meer kan betalen, zou geen persoonlijke lening tegen het maximale tarief moeten krijgen. Dat is gunstig voor een kredietverstrekker, maar biedt geen enkele oplossing. Mensen die leningen krijgen die ze niet kunnen betalen, worden hiermee niet geholpen. 

Het is dus belangrijk dat juist in deze tijd mensen kiezen voor een bewezen betrouwbare partij, die onafhankelijk en transparant is. Bij Nederlands Krediet Collectief krijgt u de juiste voorlichting en is er geen sprake van verborgen kosten of voorwaarden waardoor u later in de problemen komt. Van Geest vindt het belangrijk dat er juist nu heldere voorlichting gegeven moet worden en dat het de toekomstige kredietwaardigheid van consumenten geen nadelige gevolgen moet ondervinden. Op dit moment van er volgens haar nog geen aanwijzingen voor louche partijen, maar de historie bewijst dat zij juist in slechte tijden opduiken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Mocht u het vermoeden hebben dat u te maken heeft met een louche kredietaanbieder? Schroom niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies. Wij helpen u graag met uw geld lening.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 7 augustus

“Superrrrrrrrrr, en top geholpen. Heel snel geregeld en verschrikkelijk vriendelijk, zeker aan te raden. Nog heel erg bedankt voor jullie aangename service.”

Bm Valpoort

Bekijk alle 999 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.