Qander past beleid aan in verband met coronacrisis

Publicatie: 03-04-2020


Vanwege de coronacrisis heeft Qander besloten een aantal wijzigingen door te voeren in hun acceptatiebeleid. Dit betekent onder andere dat consumenten die momenteel een lening hebben deze niet kunnen oversluiten of verhogen. Ook verandert er het een en ander voor specifieke doelgroepen, die een lening willen aanvragen of een lening in behandeling hebben.

Qander geeft aan de ontwikkelingen naar aanleiding van het coronavirus nauwlettend in de gaten te houden. Nu er een verlenging van de door het kabinet genomen maatregelen onlangs is aangekondigd, heeft de kredietverstrekker besloten een aantal veranderingen door te voeren die een behoorlijke impact hebben op (potentiële) klanten.

Allereest is daar de groep klanten met een tijdelijk dienstverband. Deze tijd brengt veel onzekerheid met zich mee, met name voor deze groep. Daarom heeft Qander besloten haar acceptatiebeleid tijdelijk aan te passen, door met directe ingang het inkomen uit tijdelijk dienstverband niet meer mee te nemen. Dit geldt ook voor mensen die een contract op uitzendbasis hebben.

De coronacrisis treft momenteel een aantal branches extra zwaar, waaronder horeca, toerisme, luchtvaart, evenementen, sport, cultuur en contactberoepen. Ook van mensen die in deze sectoren werkzaam zijn, wordt het inkomen tijdelijk niet meer mee genomen. Dit betekent concreet dat het voor deze mensen niet mogelijk is om bij Qander een lening aan te vragen. Dit houdt ook in dat aanvragen waarvoor een voorlopige goedkeuring is afgegeven, alsnog getoetst zullen worden aan het nieuwe beleid.

Nederlands Krediet Collectief is het niet eens met deze maatregelen en vindt het juist belangrijk om de rust te bewaren in deze roerige en onzekere tijden, met name voor mensen die het zwaarst getroffen worden. De overheid is volop in de weer om juist die branches zoveel mogelijk financieel te ondersteunen en heeft hiervoor een uitgebreid steunpakket samengesteld. Gelukkig biedt Nederlands Krediet Collectief de mogelijkheid om eventueel bestaande leningen van Qander over te sluiten naar een van onze andere kredietverstrekkers, uiteraard tegen de laagste rente en met de beste voorwaarden. Ook is het mogelijk om, indien nodig, na het oversluiten van een lening, deze te verhogen

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.