Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Rabobank betaalt miljoenen door overtreden regels rondom bonussen

Publicatie: 20-02-2020


Wegens het overtreden van Europe regels voor beloningen moet de Rabobank 2 miljoen euro aan boetes betalen. Volgens de toezichthouder, De Nederlandsche Bank, heeft de bank op drie punten de regels overtreden. Voor consumenten ontbreekt vaak bij dergelijke financiële instellingen elke vorm van transparantie. Het is hun portemonnee die indirect dergelijke beloningen betaald door de vaak hoge rentes die betaald moeten worden.

Drie medewerkers van de Rabobank hebben een variabele beloning, ook wel bonus, gekregen die meer is dan hun vaste beloning. Dit mag niet volgens de regels. Daarnaast hebben 25 medewerkers hun variabele beloning te vroeg ontvangen. De regel is dat een bank een deel van de bonus, veertig procent, alleen voorwaardelijk mag uitkeren. Hier moet minstens drie jaar overheen gaan.
Ten slotte kregen deze medewerkers, met nog vijf anderen, hun bonus gestort op hun rekening. Ook dit mag niet. Het bedrag dat gestort wordt, mag nooit meer dan de helft zijn. Het resterende bedrag moet bijvoorbeeld worden uitgekeerd in aandelen.

Dergelijke bonussen worden indirect betaald door de vaak hoge rentes die banken en andere kredietverstrekkers vragen voor o.a. consumptieve kredieten.  Daarnaast door dure kantoorpanden en inefficiënte processen hebben dit soort organisaties al hoge kosten.  Kortom, de consument betaald. De maximaal toegestane rente is 14 procent. Dergelijke hoge rentes betalen consumenten onder andere voor rood staan op een betaalrekening of voor een schuld op een creditcard. De afgelopen tijd is daar weinig tot niets in veranderd, terwijl hypotheekrentes en spaarrentes wel zijn gedaald. Een zorgelijke situatie aldus het Nederlands Krediet Collectief.

De Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN) geeft aan weinig aan deze rentestand te kunnen veranderen. Het is aan de kredietverstrekker zelf om te bepalen hoeveel rente zij vragen. Bij Nederlands Krediet Collectief staat een transparante dienstverlening hoog in het vaandel, zonder extra kosten. Als klant krijg je alle informatie die er is rondom je lening via je eigen online portaal. Klanten kunnen 24/7 bij al hun documentatie en zijn dus altijd op de hoogte van de financiële stand van zaken rondom hun lening. Daarbij is Nederlands Krediet Collectief een onafhankelijke kredietbemiddelaar welk onder geen enkele voorwaarde haar personeel een variabele beloning toekent. Dit is de reden dat de rentes bij Nederlands Krediet Collectief voor bijvoorbeeld persoonlijke leningen altijd laag zijn, namelijk al vanaf 3,6% 10 jaar vast!

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.