Jongeren kijken positiever naar huizenmarkt

Publicatie: 22-04-2013


De vertrouwensindicator voor de woningmarkt van Vereniging Eigen Huis is in de afgelopen drie maanden gestegen van 51 naar 54 punten. Jongeren schatten hun kansen op de huizenmarkt positiever in dan ouderen. Voor 18 tot 35-jarigen staat de indicator op 57 tegenover 53 voor mensen van 35 tot 55 jaar.

De Eigen Huis Marktindicator meet maandelijks het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. De vertrouwensindicator heeft een schaal van 0 tot 200 en is neutraal bij een waarde van 100. Met de jongste cijfers lijkt, na het grootste dieptepunt ooit in december, het consumentenvertrouwen in de woningmarkt vanaf begin 2013 weer in kleine stapjes vooruit te gaan. "De kans op een passende hypotheek lijkt voor starters iets toe te nemen omdat de hypotheekrente de laatste maanden licht is gedaald. Daar komt bij dat er vrijwel overal een zeer ruime keuze is aan te koop staande woningen, die vrijwel zonder uitzondering fors in prijs zijn gedaald. Daardoor is de betaalbaarheid - althans op papier - toegenomen", aldus Eigen Huis. De matige opmars is volgens de belangenorganisatie vooral te danken aan het feit dat er eindelijk meer duidelijkheid is gekomen over het overheidsbeleid en de hypotheekrenteaftrek. "Maar huizenzoekers ervaren nog steeds dat er een grote kloof is tussen een huis willen kopen en dat huis ook kunnen kopen. Het niet kunnen krijgen van de benodigde financiering is nog altijd een belangrijk obstakel."

Restschuld meefinancieren
Het niet kunnen meefinancieren van een restschuld staat inmiddels een grote groep doorstromers in de weg, concludeert Eigen Huis. "Hoewel de hypotheekregels dit wel mogelijk maken, werken banken er zelden aan mee." Vereniging Eigen Huis pleit op dit vlak voor de toepassing van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor restschuldfinanciering bij een nieuwe NHG hypotheek.

 

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.