Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Nederlanders zien de toekomst rooskleurig in

Publicatie: 12-12-2019


Nederlanders zijn échte rasoptimisten, zo blijkt uit het onderzoek Protect & project oneself van Ipsos, dat in opdracht van BNP Paribas Cardif, een partner van Nederlands Krediet Collectief, is uitgevoerd in 26 landen en waar 26.000 personen aan hebben deelgenomen. We zijn het meest optimistische volk van Europa en hebben net als de Denen een groot vertrouwen in de toekomst, namelijk 86% van de Nederlandse respondenten. En hoe zit dat met onze (financiële) toekomstplannen?

We zijn vooral tevreden over onze persoonlijke veiligheid, het onderwijs, ons werk en onze arbeidsomstandigheden. We voelen ons niet kwetsbaar voor de grilligheden van het leven. In tegenstelling tot een groot deel van de respondenten (72 %) dat zich zorgen maakt over verlies van hun inkomen, maakt slechts 49% van de Nederlandse respondenten zich hier zorgen over.

Wat onze toekomstplannen betreft, houden we ervan om te reizen. We zijn een reislustig volk en maar liefst 73% heeft een vakantie of het maken van een reis als plan voor de toekomst. Een persoonlijke lening van Nederlands Krediet Collectief is een goede optie als je niet voldoende geld hebt gespaard voor een dergelijke reis of vakantie. De rente staat vast en de looptijd ook. Zo kom je niet bij thuiskomst voor verrassingen te staan, omdat je precies weet wat je wanneer moet betalen.

Naast reizen zijn de aankoop van een auto of producten voor het huis met meest populair onder Nederlanders. De meeste respondenten geven aan dat ze voor het realiseren van deze plannen geld opzij hebben gezet. Leningen worden voornamelijk afgesloten bij de aankoop van een huis, een verbouwing of in enkele gevallen de aankoop van een auto. Dit zijn tevens de populairste leendoelen waarvoor mensen bij Nederlands Krediet Collectief geld willen lenen. In ons overzicht kun je zien welk type lening het beste past bij bijvoorbeeld een verbouwing.

Van de respondenten met een hypotheek heeft 12% moeite met de maandelijkse betaling van de lening. Ziekte, arbeidsongeschiktheid en het verlies van een baan zijn hiervan de meest voorkomende oorzaken. Ten slotte voelt 85 % van de Nederlanders zich goed beschermd en maakt slechts de helft van de Nederlanders zich zorgen over onvoorziene omstandigheden, zoals overlijden, een chronische ziekte of een ernstige aandoening. Slechts 37% van de Nederlandse respondenten overweegt een verzekering af te sluiten die ze beschermd tegen onvoorziene (levens)omstandigheden. Dit is de laagste score van de deelnemende Europese landen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.