Nederlanders zien de toekomst rooskleurig in

Publicatie: 12-12-2019


Nederlanders zijn échte rasoptimisten, zo blijkt uit het onderzoek Protect & project oneself van Ipsos, dat in opdracht van BNP Paribas Cardif, een partner van Nederlands Krediet Collectief, is uitgevoerd in 26 landen en waar 26.000 personen aan hebben deelgenomen. We zijn het meest optimistische volk van Europa en hebben net als de Denen een groot vertrouwen in de toekomst, namelijk 86% van de Nederlandse respondenten. En hoe zit dat met onze (financiële) toekomstplannen?

We zijn vooral tevreden over onze persoonlijke veiligheid, het onderwijs, ons werk en onze arbeidsomstandigheden. We voelen ons niet kwetsbaar voor de grilligheden van het leven. In tegenstelling tot een groot deel van de respondenten (72 %) dat zich zorgen maakt over verlies van hun inkomen, maakt slechts 49% van de Nederlandse respondenten zich hier zorgen over.

Wat onze toekomstplannen betreft, houden we ervan om te reizen. We zijn een reislustig volk en maar liefst 73% heeft een vakantie of het maken van een reis als plan voor de toekomst. Een persoonlijke lening van Nederlands Krediet Collectief is een goede optie als je niet voldoende geld hebt gespaard voor een dergelijke reis of vakantie. De rente staat vast en de looptijd ook. Zo kom je niet bij thuiskomst voor verrassingen te staan, omdat je precies weet wat je wanneer moet betalen.

Naast reizen zijn de aankoop van een auto of producten voor het huis met meest populair onder Nederlanders. De meeste respondenten geven aan dat ze voor het realiseren van deze plannen geld opzij hebben gezet. Leningen worden voornamelijk afgesloten bij de aankoop van een huis, een verbouwing of in enkele gevallen de aankoop van een auto. Dit zijn tevens de populairste leendoelen waarvoor mensen bij Nederlands Krediet Collectief geld willen lenen. In ons overzicht kun je zien welk type lening het beste past bij bijvoorbeeld een verbouwing.

Van de respondenten met een hypotheek heeft 12% moeite met de maandelijkse betaling van de lening. Ziekte, arbeidsongeschiktheid en het verlies van een baan zijn hiervan de meest voorkomende oorzaken. Ten slotte voelt 85 % van de Nederlanders zich goed beschermd en maakt slechts de helft van de Nederlanders zich zorgen over onvoorziene omstandigheden, zoals overlijden, een chronische ziekte of een ernstige aandoening. Slechts 37% van de Nederlandse respondenten overweegt een verzekering af te sluiten die ze beschermd tegen onvoorziene (levens)omstandigheden. Dit is de laagste score van de deelnemende Europese landen.

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.