Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

NHG voor verbouwing wint aan populariteit

Publicatie: 29-11-2019


Het aantal huishoudens dat een verbouwing van hun huis heeft gefinancierd met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) steeg in het derde kwartaal 2019 met maar liefst 45 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. Doordat huizenprijzen blijven stijgen, kiezen veel mensen ervoor om hun huidige woning op te knappen met behulp van een lening in plaats van te verhuizen.

In dezelfde periode steeg het totale aantal afgegeven garanties met 15 procent tot 32.300. Daarvan werden er 4.500 afgegeven voor klussen die de waarde van het huis kunnen verhogen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het verduurzamen van je huis, iets dat NHG stimuleert. NHG zet zich samen met de markt en de overheid in om Nederland steeds duurzamer te maken. Ruim 10 procent van de consumenten die een hypotheek met NHG afsluiten maken inmiddels gebruik van de mogelijkheid om extra te lenen voor energiebesparende maatregelen met NHG.

Ook Nederlands Krediet Collectief (NKC) merkt dat geld lenen voor een verbouwing van een huis populair is. Zij is specialist op het gebied van geld lenen voor een verbouwing van bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer of voor de aan- of uitbouw voor extra ruimte. Los van het extra woongenot zijn dit verbeteringen die de waarde van een huis verhogen. Met een verbouwing van je huis kan je ervoor kiezen om een (tweede) hypotheek af te sluiten. Een hypotheek uitbreiden lijkt aantrekkelijk door de lage hypotheekrente, maar door de hoge afsluitkosten alleen interessant bij een verbouwingsbedrag van meer dan 25.000 euro.

Een persoonlijke lening afsluiten heeft zo zijn voordelen, ook ten opzichte van een bancaire lening van je eigen huisbank. Zo heeft een persoonlijke lening van Nederlands Krediet Collectief als voordeel dat je sneller over het benodigde bedrag kunt beschikken. Het bedrag staat na goedkeuring al binnen een paar dagen op je rekening. Een extra voordeel is dat je de rente van de lening die je afsluit voor verbetering van een woning en aflost tijdens de looptijd aftrekbaar is.

Ben je van plan om volgend jaar een huis te kopen? De premie voor de Nationale Hypotheek Garantie zal volgend jaar met een vijfde dalen, van 0,9 procent naar 0,7 procent van de totale lening voor een nieuwe woning. De besparing kan oplopen tot maximaal 620 euro. Ook het verbouwen of verduurzamen van koopwoningen zal in 2020 populair blijven. Wil je alvast weten wat jouw mogelijkheden én voordelen zijn op het gebied van een persoonlijke lening? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.   

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.