Kabinet maakt korte metten met buitenlandse aanbieders flitskredieten

Publicatie: 16-10-2019


Flitskredieten zijn kortlopende leningen waar je een torenhoge rente voor betaalt. Vanaf volgend jaar mogen ook buitenlandse aanbieders daar maximaal 14 procent aan rente voor rekenen. Voor Nederlandse aanbieders geldt al jaren een maximale rente van 14 procent, maar voor buitenlandse partijen niet. 

Door flitskredieten raken mensen die het toch al moeilijk hebben vaak nog verder in de geld problemen. 

Zelfde regels flitskredieten 

Minister Hoekstra past de regels nu zo aan dat voor buitenlandse aanbieders van flitskredieten dezelfde regels gaan gelden als voor Nederlandse. Dat betekent dat ook zij vanaf volgend jaar maximaal 14 procent rente mogen rekenen.

Dit is al een grote stap vooruit voor wat betreft geld lenen. 

Kwetsbare consumenten

Flitskredieten zijn vooral populair bij toch al financieel kwetsbare mensen die acuut geld nodig hebben en daar niet meer op een andere manier aan kunnen komen. Op korte termijn lost een flitslening de financiële problemen wel op, maar op langere termijn maakt het de problemen alleen maar erger. Consumenten kopen er tijd mee, zegt Minister Hoekstra. Door de hoge kosten die aan zo'n lening zitten raken consumenten nog verder in de financiële problemen. Nederlands Krediet Collectief ondersteunt de gedachtegang van de minister.  “Deze groep consumenten denkt financiële gaten te kunnen dichten maar in feite komen ze door de torenhoge rente alleen nog maar meer in problemen ”, aldus Chris Hilgersom, directeur van het Nederlands Krediet Collectief. Kredieten stapelen zich op deze manier verder op omdat deze krediet verstrekkers niet onder het reguliere toezicht vallen ter bescherming van de consument. 

Verantwoord geld lenen

De stap naar verantwoord geld lenen is voor deze groep consumenten nog een stap te ver. Voor wie van plan is om binnenkort geld te lenen, is het belangrijk om vooraf te kijken wat je maximale leencapaciteit is. Sluit niet zomaar een flitskrediet af. Vaak ben je door de hoge rente vaak duurder uit dan met het afsluiten van een persoonlijke lening. Laat je goed adviseren door een adviseur. Onze kredietadvsieurs helpen je graag verder om een geschikte lening af te sluiten passend bij je situatie. 

 

Meer weten over de leenmogelijkheden? Neem contact met ons op. 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.