Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

16-10-2019

Flitskredieten zijn kortlopende leningen waar je een torenhoge rente voor betaalt. Vanaf volgend jaar mogen ook buitenlandse aanbieders daar maximaal 14 procent aan rente voor rekenen. Voor Nederlandse aanbieders geldt al jaren een maximale rente van 14 procent, maar voor buitenlandse partijen niet. 

Door flitskredieten raken mensen die het toch al moeilijk hebben vaak nog verder in de geld problemen. 

Zelfde regels flitskredieten 

Minister Hoekstra past de regels nu zo aan dat voor buitenlandse aanbieders van flitskredieten dezelfde regels gaan gelden als voor Nederlandse. Dat betekent dat ook zij vanaf volgend jaar maximaal 14 procent rente mogen rekenen.

Dit is al een grote stap vooruit voor wat betreft geld lenen. 

Kwetsbare consumenten

Flitskredieten zijn vooral populair bij toch al financieel kwetsbare mensen die acuut geld nodig hebben en daar niet meer op een andere manier aan kunnen komen. Op korte termijn lost een flitslening de financiële problemen wel op, maar op langere termijn maakt het de problemen alleen maar erger. Consumenten kopen er tijd mee, zegt Minister Hoekstra. Door de hoge kosten die aan zo'n lening zitten raken consumenten nog verder in de financiële problemen. Nederlands Krediet Collectief ondersteunt de gedachtegang van de minister.  “Deze groep consumenten denkt financiële gaten te kunnen dichten maar in feite komen ze door de torenhoge rente alleen nog maar meer in problemen ”, aldus Chris Hilgersom, directeur van het Nederlands Krediet Collectief. Kredieten stapelen zich op deze manier verder op omdat deze krediet verstrekkers niet onder het reguliere toezicht vallen ter bescherming van de consument. 

Verantwoord geld lenen

De stap naar verantwoord geld lenen is voor deze groep consumenten nog een stap te ver. Voor wie van plan is om binnenkort geld te lenen, is het belangrijk om vooraf te kijken wat je maximale leencapaciteit is. Sluit niet zomaar een flitskrediet af. Vaak ben je door de hoge rente vaak duurder uit dan met het afsluiten van een persoonlijke lening. Laat je goed adviseren door een adviseur. Onze kredietadvsieurs helpen je graag verder om een geschikte lening af te sluiten passend bij je situatie. 

 

Meer weten over de leenmogelijkheden? Neem contact met ons op. 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: donderdag 27 februari

“Ik ben zeer tevreden over jullie dienstverlening. Jullie dienstverlening is heel klantgericht. Jullie werken zeer proactief, stellen de juiste vragen en denken oplossingsgericht mee met de persoonlijke situatie. De afhandeling van aanvraag tot uitbetaling gaat zeer snel. Kortom ik ben een zeer tevreden nieuwe klant.”

heer Klomp

Bekijk alle 817 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,9%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000,- bedraagt € 28.024,- op basis van een looptijd van 72 maanden met een maandtermijn van € 389,- en een rentetarief van 3,9%.