Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Boete Santander door toezichthouder AFM onderstreept het belang van verantwoord lenen

Publicatie: 11-09-2019


De AFM heeft Santander een boete opgelegd van 1,1 miljoen euro vanwege  onverantwoorde kredietverstrekking. In zeven dossiers is aan klanten een krediet verstrekt terwijl dat niet verantwoord was. Het persbericht dat vandaag gepubliceerd is door de AFM is gericht op het terug dringen van mogelijke overcreditering. Verantwoord geld lenen en daarmee in eerste aanleg het in kaart brengen van de financiële positie van de klant blijft de hoogste prioriteit. 

Verantwoord geld lenen

“We mogen meer toe naar een manier van verantwoord lenen, waarbij de lening nog beter afgestemd op bijvoorbeeld het leendoel van de consument. Hiermee voorkom je dat je lening doorloopt terwijl de economische levensduur van het aangeschafte product al voorbij is”, legt Chris Hilgersom uit. De focus moet dan liggen op zo snel mogelijk schuldenvrij zijn. 

Aflosblije lening 

Geld lenen voor een bepaald doel. Veel consumenten maken gebruik van een doorlopend krediet of voorheen een aflosvrije lening. Dat lijkt het op het eerste gezicht aantrekkelijk. Zeker als je tijdelijk voor een grote uitgave staat. Maar schijn bedriegt. Omdat een doorlopend krediet geen praktische vaste einddatum kent en je kunt opnemen wanneer je maar wilt, is de verleiding groot om het aflossen op de lange baan te schuiven. Met alle gevolgen van dien. Daarnaast heeft een doorlopend krediet vaak nog verouderde voorwaarden zoals een hoge rente. Het Nederlands Krediet Collectief heeft om die reden de aflosblije lening geïntroduceerd. 

Laat je goed informeren en adviseren

Voordat je een lening gaat afsluiten of oversluiten, is het belangrijk dat je je goed oriënteert. Door rentes te vergelijken van verschillende aanbieders maar ook door advies in te winnen over de leenvoorwaarden van kredietverstrekkers. 

Via het Nederlands Krediet Collectief kun je je optimaal (laten) informeren over wat voor jou de mogelijkheden zijn om je te dure lening(en) over te sluiten en/of om te zetten naar een voordelige lening met een veel lagere rente en/of kortere looptijd. Wij toetsen bij verschillende banken de leenvoorwaarden. Wij geven kosteloos onafhankelijk advies en zorgen ervoor dat je altijd een lening krijgt die past bij je persoonlijke situatie. 

Santander lening oversluiten 

Leen je momenteel bij Santander? Door je Santander lening over te sluiten naar een persoonlijke lening, ga je voor zekerheid en bespaar je direct op je lening met een lagere rente en gunstigere leenvoorwaarden. De overstap regelen wij voor jou via onze gratis oversluitservice. 

Waarom kiezen voor oversluiten?

 •       Lagere vaste rente
 •       Vaste looptijd
 •       Altijd boetevrij aflossen
 •       Direct besparen op je maandlasten 

Auteur: Chris Hilgersom

Allround Kredietspecialist / Directeur

Specialisme: online marketing, compliance

085 - 760 89 89

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 15 september

“Vriendelijk, meelevend en meedenkend, ik ben tevreden”

Inge Postuma

Bekijk alle 1040 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.