Geld lenen dreigt duurder te worden in 2019

Publicatie: 22-12-2018


 

Rentetarieven stijgen waarschijnlijk volgend jaar

Door het oplopen van de lange termijn rente stijgen de rentetarieven voor woonkredieten waarschijnlijk weer. 

Lage en hoge inkomens kunnen meer geld lenen in 2019 

Hoeveel je kunt lenen op basis van het inkomen, wordt elk jaar opnieuw vastgesteld op advies van het Nibud. Daarbij wordt gekeken naar de gemiddelde inkomsten en uitgaven van huishoudens. Met financieringslastpercentages wordt bepaald hoeveel van het inkomen je mag besteden aan bijvoorbeeld je hypotheek.

Uit bestudering van de financieringslastpercentages voor 2019 blijkt dat deze grotendeels hetzelfde blijven als dit jaar. Alleen inkomens tot 28.000 euro kunnen iets meer lenen op basis van het inkomen. Toch gaat voor veel huishoudens de maximale hypotheek in 2019 omhoog. Dit komt omdat het Nibud rekening houdt met een gemiddelde loonstijging van 2,9%. 

Wat niet verandert in 2019 is dat je als huiseigenaar niet meer kunt lenen dan de woningwaarde. Dat betekent dat als je onvoldoende spaargeld hebt de kosten koper op een andere manier zal moeten financieren bijvoorbeeld met een persoonlijke lening.

Sluit dit jaar nog een persoonlijke lening af 

Ben je van plan om een lening af te sluiten omdat je volgend jaar voor een dure aankoop staat? Overweeg dan met de mogelijke stijging van de rentetarieven in het vooruitzicht om nog dit jaar een lening af te sluiten. Dat kan heel eenvoudig tegen de scherpste rente en geheel online via het Nederlands Krediet Collectief. 

Meer weten? 

Vraag een lening aan

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.