Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

26-11-2018

Consumenten maken bewuste keuzes rondom geld lenen 

Recent NIBUD onderzoek laat zien dat meer dan de helft van de respondenten, het afsluiten van een persoonlijke lening als prettig ervaart. De lening brengt rust in hun financiële situatie. Bijna alle ondervraagden hebben vooraf gekeken of zij de lening wel konden aflossen. En lijken de kosten en risico’s vrij goed in beeld te hebben. Kortom: het lijkt erop dat consumenten bewuste keuzes maken als het gaat om geld lenen. Lees in dit artikel meer over waar mensen precies op letten bij het afsluiten van een lening.

Waar wordt op gelet bij keuze van een lening?

Bij de keuze van een lening kijken consumenten vooral naar het rentepercentage, het gewenste leenbedrag  en de maandelijkse aflossing.

Ze besteden minder aandacht aan de looptijd en het totaalbedrag. Sterker nog: 1 op de 10 van de respondenten geeft aan de looptijd niet meer te weten. Daar komt bij dat de tevredenheid daalt bij een langere looptijd. En bij mensen die minder financieel draagkrachtig zijn gedurende de looptijd van de lening.

Vooraf wordt de looptijd als minder belangrijk ervaren, maar de looptijd is wel degelijk van invloed op de manier waarop de aflosfase wordt ervaren. Kortom: consumenten lijken bewuste keuzes te maken over de hoogte van de lening en de maandelijkse aflossing maar onderschatten de invloed van de looptijd. Zo is het voor consumenten lastig om zich voor te stellen hoe hun financiële situatie er over 5 of 10 jaar uitziet om nog maandelijks te betalen voor iets dat ze allang besteed hebben. 

Belangrijkste leendoelen

De belangrijkste redenen om een lening af te sluiten zijn: het financieren van een nieuwe auto, een verbouwing of woningverbetering en een lening oversluiten.

Welke type intermediair past bij mij?

De twee belangrijkste factoren die een rol spelen bij welke partij de lening wordt afgesloten zijn: de snelheid waarmee het geregeld wordt en de lage rente.  Opvallend is dat consumenten die via execution only een lening afsluiten, het belangrijker vinden om een goed gevoel te hebben bij de intermediair, dan mensen die de lening via advies hebben afgesloten.

Een goed begin is het halve werk

Bent u van plan om een lening af te sluiten? Dan doet er verstandig is meerdere leningen te vergelijken, vooraf te bepalen hoeveel u maximaal kunt lenen tegen een kortere looptijd en of u advies wilt inwinnen over welke lening het beste bij u past.

Bij het Nederlands Krediet Collectief leent u zorgeloos geld tegen de laagste rente en de beste lening voorwaarden.

Vraag nu een offerte aan

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: dinsdag 4 augustus

“Perfect en snel geregeld.”

heer Goossens

Bekijk alle 994 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden in onze kennisbank. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.