Onze klantbeoordeling

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

Klantbeoordeling 4.8 uit 5

085 - 760 89 89

Toename consumptief krediet

Publicatie: 22-05-2017


Het aantal verstrekte consumptieve kredieten is met 21% toegenomen in 2016. Dit blijkt uit de cijfers die de leden van de VFN bekend hebben gemaakt. Jaarlijks publiceren zij de cijfers van het voorgaande jaar wat betreft het aantal verstrekte leningen. De VFN, vereniging van financieringsondernemingen, heeft dankzij de lage rente meer leningen afgesloten dan in het jaar 2015.

Toename afgesloten consumptief krediet

Vorig jaar was een duidelijke groei te zien in het aantal consumptief krediet: persoonlijke lening, doorlopend krediet en ons hybride krediet. De consument heeft meer leningen aangevraagd en afgesloten dan in 2015. Het totaal aantal leningen voor consumenten producten en diensten is gegroeid met 21%.

Toename aantal persoonlijke leningen

Jarenlang werd meer doorlopend krediet afgesloten dan een persoonlijke lening. Maar in 2016 heeft een ommekeer plaatsgevonden: 53% persoonlijke leningen tegen 47% doorlopend krediet. Het flexibele karakter van een doorlopend krediet wordt nu verruild voor de zekerheid van een persoonlijke lening. De rente staat op zo’n laag niveau dat het heel aantrekkelijk is om deze rentestand vast te zetten. Dan is de persoonlijke lening de beste leenvorm; de rente en looptijd staan vast. Als je nu een lening afsluit dan weet je dat je de hele looptijd profiteert van deze historisch lage rente. Als je een doorlopend krediet afsluit profiteer je nu ook van deze lage rente maar als de rente weer gaat stijgen stijgt jouw te betalen rente mee.

Huidige lening oversluiten

Veel consumenten hebben dankzij de lage rente gekozen om hun lopende lening over te sluiten. Dat kan zijn van een oude persoonlijke lening naar een nieuwe, maar ook van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening. Dit verklaart ook voor een deel de stijging van het aantal persoonlijke leningen en de afname van het aantal afgesloten doorlopende kredieten.

Je lening oversluiten betekent een vaste lage rente en nieuwe voorwaarden. Tegenwoordig mag je bij een persoonlijke lening ook kosteloos tussentijds extra inlossen op de lening. In de oude voorwaarden was opgenomen dat hiervoor een boeterente in rekening werd gebracht. De boeterente diende als vergoeding voor het mislopen van de ingecalculeerde rente-inkomsten. Nu mag net als bij een doorlopend krediet zonder boete tussentijds extra worden afgelost zodat het schuldbedrag kleiner wordt. 

Toename aantal leningen voor auto

Voor het afsluiten van een lening voor het leendoel auto is een stijging van 11% te zien in 2016. Dit wordt voor een groot deel verklaard door de lage rente. Maar ook het feit dat we uit de economische crisis komen en weer meer geld uitgeven aan grotere aankopen verklaart deze toename. Voor de financiering van een auto wordt vaak gekozen voor een persoonlijke lening als leenvorm. Je zet de vaste lage rente vast en de looptijd staat vast. Een looptijd die langer is dan de economische levensduur van de auto wordt afgeraden.

Onze voordelen

 • Scherpste vaste rente vanaf 3,6%
 • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
 • U betaalt elke maand een vast bedrag
 • Extra aflossen is altijd boetevrij
 • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

Datum: vrijdag 18 september

“Top geholpen ! Ze weten waar ze over praten.”

heer Baris

Bekijk alle 1042 beoordelingen

Op trustpilot.com scoren wij een 4.8 uit 5

5 sterren op Trustpilot

Actuele rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan u de actuele rentetarieven wilt inzien:


Alle actuele rentetarieven bekijken

Heeft u vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord op onze website, of wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op.

Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
 • Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?
  • Zodra de getekende offerte samen met de benodigde stukken retour is ontvangen via mijn NKC, wordt deze gecontroleerd en doorgestuurd naar de bank. Normaal gesproken duurt de verwerking bij de bank een, of hooguit 2 dagen...Lees meer
 • Hoeveel kan ik lenen?
  • Op deze vraag is niet een algemeen antwoord te geven; lenen is maatwerk. De hoogte van uw leenbedrag is afhankelijk van meerdere factoren zoals: •Leeftijd •Inkomen •Koophuis of huurwoning •BKR-codering, saldo lopende leningen •Hoogte van het leenbedrag Op onze pagina... Lees meer
 • Moet ik een boete betalen bij het oversluiten van mijn lening?
  • Voor het oversluiten van een doorlopend krediet geldt dat dit altijd boetevrij mag. Het is de geldverstrekker niet toegestaan om u een boete of andere vergoeding in rekening te brengen als u uw lening wilt oversluiten. Voor een persoonlijke lening geldt dat als u deze eerder wilt aflossen, de... Lees meer
 • Kan ik extra boetevrij aflossen, en zo ja, hoe kan ik dit doen?
  • U kunt uw lening altijd extra aflossen. Zowel bij een doorlopend krediet alsmede een persoonlijke lening kunt u dit via Nederlands Krediet Collectief altijd boetevrij doen. U kunt het in te lossen bedrag overmaken naar de geldverstrekker onder vermelding van uw contractnummer en uw naam. Het... Lees meer
 • Kan ik zelf de looptijd van mijn lening bepalen?
  • Binnen bepaalde kaders kunt u zelf bepalen wat de looptijd is voor uw lening. Bij een doorlopend krediet wordt de (theoretische) looptijd bepaald door het maandbedrag dat u wenst te betalen. Dat zal altijd minimaal 1% van de kredietlimiet of het saldo zijn. Hoe lager het maandbedrag, hoe langer de... Lees meer

Vraag nu online uw lening aan via ons aanvraagformulier
En ontvang binnen 24 uur een voorstel

Contactgegevens

Vestiging Den Haag

Bezoekadres
Prisma 17a
2495 AS Den Haag

Correspondentieadres
Postbus 1099
2260 BB Leidschendam

T 085 – 760 89 89

info@nederlandskrediet.nl

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 3,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 50.000,- bedraagt € 59.449,- op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 495,41 en een rentetarief van 3,6%.