Rentetarieven lening lager maakt lenen goedkoper

Publicatie: 01-04-2016


Dat de rentetarieven dalen, is bijna geen nieuws meer. Wel bijzonder is het dat nu ook lenen goedkoper wordt. Tot voorheen bleef de rente voor geld lenen relatief hoog, terwijl de hypotheekrente en de spaarrente steeds verder daalden. Maar per februari hebben verschillende grote kredietverstrekkers, waaronder onze partnerbanken DEFAM en InterBank, hun rentetarieven verlaagd.

Lagere rente ECB

De steeds lagere rente is terug te voeren op de crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB zorgt dat voor banken lenen goedkoper wordt, zodat vervolgens ook consumenten en bedrijven tegen een lage rente kunnen lenen. In de hoop dat er op deze manier weer meer geld wordt uitgegeven en de economie zich kan herstellen. Banken lenen inmiddels bij de ECB tegen de extreem lage rente van 0,15%.

Lening afsluiten

Daarnaast is er nog een andere verklaring voor de almaar dalende rentetarieven. Er komt namelijk steeds meer concurrentie tussen aanbieders van leningen. Door nieuwe spelers op de leenmarkt lopen de ‘oude’ kredietverstrekkers leningen mis. Om toch interessant te blijven voor klanten, hebben ze daarom gekozen voor het verlagen van de rente op hun leningen.

Rentetarieven vergelijken

Bij het lening aanvragen wordt de rente die u moet betalen bepaald op basis van verschillende factoren. Hoeveel wilt u lenen en hoeveel tijd neemt u voor het aflossen? Maar ook uw leeftijd en inkomen hebben invloed op de kosten van uw lening. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan en vergelijk de rentetarieven. Zo kiest u de meest voordelige lening die tegelijkertijd het beste bij u past.

Offerte lening aanvragen

Onlangs melden we al dat ook bij Nederland Leent de rentetarieven voor de persoonlijke lening en het doorlopend krediet zijn gedaald. Een persoonlijke lening afsluiten kan nu tegen de lage vaste rente vanaf 4,6%. Een doorlopend krediet sluit u zelfs al af vanaf de lage variabele rente van 4,4%. Vraag hier direct een offerte aan.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,6%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,6%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 2.500 bedraagt € 3.392 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 28,27 en een rentetarief van 6,6%.