Minder lenen leidt tot lager stijging betaalproblemen

Publicatie: 29-02-2016


777.788 consumenten staan op dit moment geregistreerd met een betaalachterstand op leningen en hypotheken. Dat is slechts 21 meer dan een half jaar geleden. “Relatief goed nieuws,” zegt het Bureau Krediet Registratie (BKR). De afgelopen jaren nam deze groep namelijk steeds met flinke aantallen toe.

Geld lenen particulier

Als verklaring voor de beperkte stijging noemt het kredietregistratiebureau dat mensen minder zijn gaan lenen. Door de economische crisis sluiten consumenten minder snel leningen af. Kredietverstrekkers verlenen hen die leningen ook minder makkelijk. Ondertussen worden mensen met geldproblemen eerder geholpen dan voorheen.

Leningen registratie

BKR houdt zicht op alle leningen en kredieten in Nederland. Betalingsachterstanden worden gemiddeld na drie maanden vastgelegd. Bij hypotheek leningen duurt dit langer, namelijk na 120 dagen. Overige betaalproblemen, bijvoorbeeld openstaande rekeningen van energieleveranciers of achterstallige huur, worden niet centraal geregistreerd. Volgens recente berichten nemen de achterstanden hierop nog wel toe.

Onze voordelen

  • Scherpste vaste rente vanaf 6,5%
  • U leent met een vaste rente de gehele looptijd
  • U betaalt elke maand een vast bedrag
  • Extra aflossen is altijd boetevrij
  • Direct online geregeld
Offerte aanvragen

Heeft u nog vragen?

De meeste antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veelgestelde vragen pagina. Wilt u graag uw mogelijkheden met één van onze specialisten doornemen? Neem dan per e-mail of telefoon contact met ons op. Ons team staat online 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.


  085 - 760 89 89  info@nederlandskrediet.nl

Team NKC

De gegevens in de overzichten op onze website zijn een indicatie. Wij gaan hierbij uit van het laagste rentetarief. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De totale kosten van de lening zijn afhankelijk van de rente, het leenbedrag, looptijd en de maandtermijn. Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van het product. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 6,5%, de maximale wettelijke rente bedraagt 14%.

vb. De totale prijs van een Persoonlijke lening van € 25.000 bedraagt € 33.781 op basis van een looptijd van 120 maanden met een maandtermijn van € 281,51 en een rentetarief van 6,5%.